avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Taxele implicate de aducerea unei masini electrice din ...
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Taxele implicate de aducerea unei masini electrice din SUA

Buna ziua,

Ma intereseaza sa aduc o masina electrica (Tesla S sau X) din State, si nu stiu exact e presupune asta din punct de vedere al taxelor. Nu m-am hotarat inca daca e vorba de una noua sau una second-hand, as vrea sa stiu intai ce presupune fiecare din punct de vedere al taxelor, inainte sa iau aceasta decizie.

Din cate am inteles, taxa de timbru nu se mai plateste. Este adevarat?
Dar taxa vamala (cea de 10%)? Este obligatorie si pentru vehiculele electrice?

Dar TVA-ul, trebuie platit si in Romania, chiar daca a fost platit in SUA?
Din cate stiu, exista Conventia pt evitarea dublei impuneri intre Romania si SUA (Decretul 238/1974), dar nu stiu exact daca asta se refera si la TVA-ul platit pt bunuri.

Multumesc frumos !

Adrian

Alte discuții în legătură

Există tratate pentru evitarea dublei impuneri între românia și sua? iqwert iqwert Buna ziua, Presupunem ca detin ETF-uri(actiuni) cumulative(se reinvestesc automat, nu se emit dividende) prin firma Interactive Brokers care are sediul in ... (vezi toată discuția)
Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)
Declarare venituri obtinute din strainatate adusca adusca Buna ziua, Sunt programator cu facultatea de automatica si calculatoare terminata si cu licenta luata. Sunt angajat la o firma din romania, de unde primesc ... (vezi toată discuția)