avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Sunt angajata la o firma din Romania in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Sunt angajata la o firma din Romania in momentul de ...

Buna ziua! Sunt angajata la o firma din Romania in momentul de fata si sunt nevoita sa plec in curand pentru o perioada de 2 ani in America. Intrebarea mea este daca pot ramane angajata la aceasta firma, facand un act aditional de telemunca (sau ceva similar), iar daca nu, ce lege impiedica acest lucru. Mentionez ca am intrebat deja 2 contabili, care au parerile impartite. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
TutueanuI, utilizator
Cel mai recent răspuns: TutueanuI , utilizator 16:26, 23 Ianuarie 2025
Da, se poate incheia un act cu clauza de telemunca.

Cornel Vasile a scris:

Da, se poate incheia un act cu clauza de telemunca.

Va multumesc pentru raspuns!
Este mentionat undeva in lege faptul ca nu pot lucra mai mult de 183 zile/an din alta tara?
Nu cunosc sa existe o astfel de prevedere legala.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Consultati Conventia pt evitarea dublei impuneri intre Romania si SUA este Decretul 238/1974.
Daca depasiti 183 de zile in tara respectiva este posibil sa fiti nevoita sa va stabiliti rezidenta fiscala acolo, respectiv sa platit taxe in tara in care locuiti,
Una este plata taxelor si alta este dreptul de a munci...

Alte discuții în legătură

Există tratate pentru evitarea dublei impuneri între românia și sua? iqwert iqwert Buna ziua, Presupunem ca detin ETF-uri(actiuni) cumulative(se reinvestesc automat, nu se emit dividende) prin firma Interactive Brokers care are sediul in ... (vezi toată discuția)
Impozit/taxe pe bani castigati la concursuri exangajat exangajat Buna ziua Sunt foarte aproape de a castiga un concurs pe un site american (deci banii vin din SUA, probabil prin PayPal), in jur de 12.000$. Am muncit mult ... (vezi toată discuția)
Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)