avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna seara...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna seara...

nu stiu cum sa fac sa primesc raspunsuri pe care nu le stiu in legatura cu dreptul copilului care imi este incredintat spre crestere si educare dar tatal este plecat de cativa ani. sunt noua tocmai m-am inscris pe site


multumesc
Ce anume va interesaza sa stiti? Care este problema? Tatal nu mai plateste pensie de intretinere?- in acest caz savarseste infractiunea de abandon de familie (art 305 cod penal) si puteti face plangere penala.....
este vorba despre mine copil si tatal lui care este plecat eu nu am nici o chitanta de "pensie alimentara" insa o perioada de timp a trimis bani copilului prin manygarm cat cum a putut acum insa imi cere act cum ca, nu mai pretindem nimikc de la el si ca ne ajuta cu si ce poate mereu insa, nu a mai trimis deloc bani copilului .
As vrea sa stiu ce anume cere el decaderea din drepturi? Sa fac acel act il va afecta pe copil in viitor ? Si daca eu nu am pe hartie pensie alimentara ,el fiind un SUA la negru (daca o fii asa) cum pot sa cer acea pensie alimentara ? Ce mai stiu eu insa nu sunt sigura : ajutor ,cadouri s.a.m.d. nu este echivalentul pensiei alimentare

multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
L.Sorina, utilizator
in situatia in care copilul este recunoscut de catre tatal sau , dvs il puteti actiona in instanta , pt plata pensiei alimentare .
Mai am de adaugat ca si eu am o sentinta judecatoresca cum ca trebuie sa imi platesca 25% din venit ,cum ca imi este incredintat copilul spre crestere si educare, cum el nu a avut nimic de obiectat a fost deacord .divortul a fost pe cale maleabila fara tam tam mult deci asa am hotarat dupa care el a mai muncit in Romania cateva aluni poate un an in care ii venea pe fluturas 1,6 mil lei pensie alimentara o scotea el cu acordul meu deoarece de dragul copilulului ne-am impacat dar nu recasatorit .Apoi a plecat pe 6 luni dupa pe 8 luni si acolo l-a uitat Dumnezeu nu a mai vrut sa se intoarca .
pretinde ca este la negru insa eu am o adresa al lui,munceste si primeste bani pe card sau asa mi-a zis,este sofer de cursa lunca in SUA ,Strabate america in lung si in lat nu il opreste nimeni (poate altfel sunt legile acolo),imi zicea ca isi face analize ca i-au expirat .....ma intreb : ce analize stimate doamne si domni daca e la negru?
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
L.Sorina, utilizator
Veniturile nelegal reglementate nu sunt avute in vederea stabilirii plafonului pensiei de intretinere.

Asa incat, in situatia data , instanta de judecata se raporteaza la salariul minim pe economie.

Daca sunteti sigura ca exista un contract de munca identificati societatea unde presteaza activitatea , si sesizati , in vederea maririi pensiei de intretinere, judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra , ca reclamant.

Succes.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara L.Sorina L.Sorina Buna ! Am si eu o problema .Tatal copilului meu este in America .Am divortat de comun acord in 2004 .Copilul mi s-a incredintat mie , insa dupa divort ne-am ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara blackbeauty7 blackbeauty7 Prin hotarare judecatoresca se stabileste plata minima ptr. pensie alimentara pana la 18 ani, platitorul (tatalnu lucra la momentul respectiv plecat in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara "in vacanta" clumpy clumpy voi incerca sa expun cat mai clar problema la care astept un raspuns: am divortat acum 5 ani de sotul meu, la un an dupa ce el a parasit domiciliul ... (vezi toată discuția)