avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sanctiuni alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sanctiuni alcool la volan

In urma cu o saptamana, un prieten a fost prins conducand sub influenta alcoolului. Rezultatul alcooltestului a fost de 0,68 in aer si asteapta rezultatul analizei sangelui. Care sunt sanctiuniile prevazute de lege?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:43, 13 Octombrie 2009
La aceasta valoare stabilita cu etilotestul, recoltarea probelor biologice era obligatorie (art 88 pt. 6 din O.U.G. 195/2002). In functie de rezultatele analizelor de sange se va stabili si incadrarea juridica. Astfel, pentru o valoare de peste 0,80 g/l alcool pur in sange, ne aflam in fata unei infractiuni, pedepsite cu inchisoarea de la 1 la 5 ani (art 87 pt. 1 din O.U.G. 195/2002).
In concluzie, asteptati rezultatele analizelor de sange si apoi reveniti cu detalii. Retineti ca aceste rezultate pot fi contestate, dar este prematur acum sa discutam, in lipsa unor valori certe.
Alcoolemia in sange va avea o valoarea dubla celei stabilite cu etilotestul.
Poate exista o recalculare a rezultatelor privind alcoolemia in sange.
Si, in functie de circumstantele atenuante, reale si personale , se poate dispune o amenda administrativa.

Sau , odata dispusa trimiterea in judecata, pedeapsa privativa de libertata a inchisorii poate fi individualizata prin suspendarea conditionata a pedepsei , conform art.81 C.Penal.;)
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit de catre politia rutiera in trafic am fost testat cu etilotestul indicand o valoare de 0,46 in aerul expirat apoi am fost condus la spital unde ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie stefan_000 stefan_000 Va salut, voi fi scurt si la obiect... In urma recalcularii alcoolemiei, s-a ajuns la rezultatul de 1,50 la mie (sange). asta probabil si din cauza ... (vezi toată discuția)