avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... legislatie parcari
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

legislatie parcari

buna ziua, am parcat masina pe un loc nemarcat ca fiind parcare, langa o parcare cu abanonament. Proprietarul parcarii a chemat politia locala si am primit amenda pe motiv ca am blocat accesul la masina respectivului. As dori sa-mi spuneti daca e legala contraventia in ideea in care nu am incalcat marcajul parcarii si respectivul nu a parcat in centrul parcarii,si as dori sa stiu daca exista stabilit prin lege, o distanta legala intre 2 masini parcate.

multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:52, 9 Decembrie 2017
Temeiul legal este indicat chiar in procesul de contraventie intocmit de agentul constatator. Sau ar trebui sa fie. Puteti depune plingere contraventionala, in conformitate cu OG2/2001. Regulamentul incalcat poate fi o HCL,ca in exemplul:[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
latka, moderator
Care e comentariul ? V-ati uitat in procesul verbal de contraventie ? Ati fost sanctionata in baza unui articol de lege (am presupus ca e o hotarire de consiliu local) si in acea lege veti gasi raspunsul. Nu exista o lege a parcarilor.

OG2/2001 actualizata
Art.2(2) Prin hotărâri ale autorităţilor administraţiei publice locale sau judeţene se stabilesc şi se sancţionează contravenţii în toate domeniile de activitate pentru care acestora le sunt stabilite
atribuţii prin lege, în măsura în care în domeniile respective nu sunt stabilite contravenţii prin legi, ordonanţe sau hotărâri ale Guvernului.
ART. 3
(1) Actele normative prin care se stabilesc contravenţii vor cuprinde descrierea faptelor ce constituie contravenţii şi sancţiunea ce urmează să se aplice pentru fiecare dintre acestea; în cazul sancţiunii cu amendă se vor stabili limita minimă şi maximă a acesteia sau, după caz, cote procentuale din anumite valori; se pot stabili şi tarife de determinare a despăgubirilor pentru pagubele pricinuite prin săvârşirea contravenţiilor.
ART. 4
(1) Dispoziţiile din actele normative prin care se stabilesc şi se sancţionează contravenţiile intră în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării, iar în cazul hotărârilor consiliilor locale sau judeţene, punerea în aplicare se face şi cu respectarea condiţiilor prevăzute la art. 50 alin. (2) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001.
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
latka, moderator
Este o parcare cu abonament anual nu publica. Am citit ceea ce mi-ati indicat dar e vb de cele publice. Ideea este ca respectivul nu vrea sa parcheze nimeni langa el. In fiecare seara vine politia si amendeaza pe cei parcati paralel cu el nu si pe altii care parcheaza neregulamentar. La fel se parcheaza in parcarile paralele si nu are nimeni nimic de comentat.
" blocarea accesului la autovehicul" de aceea eram curioasa de distanta. Daca parchez la 1m de linia de delimitare a parcarii lui politia mai poate sa dea amenda pt blocare acces autovehicul. Nu am procesul verbal in fata sa va spun mai multe dar comentariul era blocarea accesului la autovehicul
RoraM a scris:

" blocarea accesului la autovehicul" de aceea eram curioasa de distanta. Daca parchez la 1m de linia de delimitare a parcarii lui politia mai poate sa dea amenda pt blocare acces autovehicul. Nu am procesul verbal in fata sa va spun mai multe dar comentariul era blocarea accesului la autovehicul

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)
Instiintare politia locala pentru transmitere date conducator auto parcat pe locul unui abonat gorg0701 gorg0701 ziua buna tuturor ! in data de 18 iulie am vizitat niste rude in judetul Caras-Severin oras Resita parcand in apropierea blocului intro zona cu multe locuri de ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)