avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda politia locala Cluj
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda politia locala Cluj

Stimati consultanti,
Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am gasit pe parbriz o foaie A4, impaturita, pusa sub stergator. Nota de contatare de la politia locala prin care eram instiintat ca luni 25.03 trebuie sa merg la Primarie si sa platesc amenda de 200-400ron in baza unei HCL 149/2009 Cluj ca am parcat pe trotuar. Mentionez ca printrun noroc am putut sa imi dau seama ce scria pe hartie , mai ales ca nu era protejata cu nimic si a batut vantul si a nins puternic fiind inghetata de parbriz.

Eu consider a fi abuz , mai ales ca in fata mea mai erau cel putin 5cinci alte masini la fel parcate fara nicio amenda. Poate ca politia locala a fost chemata de proprietarul casei in fata careia era parcata masina dar era pe lungimea gardului si nu stanjenea cu nimic accesul in curte.

Cum considerati ca ar trebui procedat in acest caz? Mentionez ca HCL respectiv se refera numai procedurile de blocare sau ridicare autoturisme parcate contrar acestei HCL. Si de unde sunt eu obligat ca si cetatean sa cunosc acest HCL daca acolo nu este semn care sa imi indice faptul ca nu am voie sa parchez pe trotuar, chiar si jumatate de masina. Pot invoca motivul vremii ca nu stiu de nicio nota de constatate si sa nu ma prezint si apoi sa contest in instanta? M-am gandit sa ma duc poate la o intelegere amicala, dar in HCL nu este posibilitatea de contraventie prin avertisment ca si in legea circulatiei. Ei oricum au facut foto , dar putea fi luata de orice trecator aceasta foaie A4. Ori imi blocau roata sau ridicau masina.

Astept raspunsul dumneavoastra ceea ce ar fi foarte util pana luni 25.03.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adi11cj , utilizator 11:54, 10 Aprilie 2013
Eu consider ca trebuie sa va prezentati pentru ca in caz contrar o sa fiti sanctionat in lipsa. Prezentandu-va aveti posibilitatea sa mentionati in procesul verbal obiectiile dvs. cu privire la sanctiune. In instanta puteti contesta sanctiunea primita si daca nu va prezentati si daca va prezentati la politia locala. Ordonanta Guvernului 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede ca sanctiune si avertismentul si daca va prezentati si motivati necesitatea parcarii in acel loc, (lipsa loc parcare, in zona mai erau parcate si alte masini si proprietarii lor nu au fost invitati la politia locala, etc.) aveti posibilitatea sa primiti doar un avertisment.
Posibilitatea legala de a primi avertisment nu exista in lege HCL 149/2009 Cluj. Exista numai contraventii de amenda in functie de tipul autovehiculului. De asemenea conf aceleeasi legi nu exista nici posibilitatea de a iti pune in parbriz o hartie fara a bloca sau ridica masina. Asta e un abuz al unui echipaj din politia locala si prin prezentarea mea , numai confirm faptul ca am gasit acea hartie la stergator care putea fi luata de oricine sau distrusa de vreamea rea. Parerea mea este ca va fi mult mai usor de contestat prin faptul ca nu am gasit nicio instiintare decat faptul ca nu sunt locuri de parcare sau ca in fiecare zi sunt minim 10masini parcate identic , dar numai a mea are numar de Bucuresti.
Eu ma intreb altceva.De ce te invita ei sa mergi daca pana la urma lor le e totuna.Adica ce avantaj au ei de pe urma faptului ca te duci tu acolo unde te invita daca ei oricum te pot amenda si in lipsa.
Oricum chestia asta cu invitatia au facut-o pentru ca vechiul sistem, in care practic te amenda agentul care si constata contraventia, a fost anulat de tribunal.
Si acum au aceasta gaselnita de a invita la primarie si a constata acolo fapta.Practic ei constata pe baza a ce?
Eu cred ca nici acest sistem nu e de necombatut.Si aici se pot gasi scapari.
Practic, amaratul ala de analfabet care surprinde contraventia nu are atata putere sa scrie si amenda si atunci te invita la primaria sa faca altul constatarea.
Asta e ca in bancurile cu politisti.Unul stie numai sa scrie, unul numai sa citeasca, si impreuna se descurca ei cumva. :))
Si inca o chestie:daca ei intocmesc procesul verbal de constatare in lipsa, ei neavand semantura ta, e ca si tu nu sti de acel proces verbal.Nu semnez nimik nu iei act de nimic.Daca nu ai posta ce pot ei sa faca?Care e dovada ca ti-a fost inmanat acel proces verbal?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
adi11cj, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie politia locala Longines Longines Bună ziua, În dimineața zilei de astăzi am găsit în parbriz o invitație de la Politia Locala, pentru parcare pe trotuar, pentru a mă prezenta la ... (vezi toată discuția)
Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Amendă pentru parcare pe trotuar deși eu nu am permis, iar mașina o conducea fiul meu. pot face contestație? Ciprian19851985 Ciprian19851985 Am luat amenda pt parcare in fata unui bloc, pe trotuar. Amenda a venit prin posta si eu nu am permis. Fiul meu conduce masina si a parcat. Pot face ... (vezi toată discuția)