avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendă pentru parcare pe trotuar deși eu nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendă pentru parcare pe trotuar deși eu nu am permis, iar mașina o conducea fiul meu. Pot face contestație?

Am luat amenda pt parcare in fata unui bloc, pe trotuar.
Amenda a venit prin posta si eu nu am permis.
Fiul meu conduce masina si a parcat.

Pot face contestatie? Ce sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Puteti depune contestatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenda a fost aplicata de politia locala sau de politia rutiera?
Ati fost notificat sa comunicati politiei cine a condus auto? Ati gasit vreun fluturas pe parbriz?
Sanctiunea se aplica conducatorului auto sau proprietarului, depinde de contraventie, in cazul de fata, conducatorului auto, se aplica si 2 pct de penalizare.
Puteti face contestatie in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal functie de condiitiile concrete in care a fost parcata masina, daca a fost lasat un spatiu si pentru pietoni, etc.
Fluturas cred ca a fost ca a avut coleg care a avut in zona masina si a primit invitatie de la Politia Locala Galati, dar nu s-a gasit pe parbriz nimic. Ori l-a luat vantul, ori vreun cetatean binevoitor.

Procesul verbal este de la Politia locala si scrie ca s-a facut fotografie masinii in 14 Iulie "parcapa pe trotuar blocand accesul pietonilor". Masina era parcata pe trotuar, dar pana la bloc e spatiu de 1 - 1.5m si acum de vreo cateva zile sunt parcate masini acolo cu semn in geam cu Loc parcare rezident. Masini au fost parcate acolo dintotdeauna si daca acum lasa rezidentii sa parcheze e clar ca e loc de pietoni.

Daca depun contestatie, dupa ce se finalizeaza contestatia mai pot plati amenda la jumatate?
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
Ciprian19851985, utilizator
Nu am fost notificat sa comunic politiei cine a condus auto, doar am gasit fluturasul ala in cutie postala si am mers la ghiseu si am ridicat plicul.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
Ciprian19851985, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti contestatie. Aveti 15 zile, la fel si la plata la jumatate.

Alte discuții în legătură

Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare politia locala Theoane Theoane Buna ziua Am primit in cursul zilei de 10.01.2019 o amenda pt o parcare pe trotuar. Amenda a fost incadrata conform cu hotararea consiliului local. Eram ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara sorinux sorinux m am trezit cu un autocolant de ala cu,,ati incalcat legea''pe parbriz!masina era parcata pe o fosta intrare intr o parcare actualmente inchisa,atingea vreo ... (vezi toată discuția)