avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchiderea cartii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchiderea cartii de munca

Am o firma care am preluat de la asociatul meu in decembrie 2008, dar de fapt nu functioneaza din anul trecut iunie din cauza unori litigii asupra bunurilor.
Pe aceasta firma am o angajata care a fost angajat in martie 2008 si a lucrat efectiv pana in 30 iunie 2008 din, incepand cu aceasta data a lucrat la alta firma cu contract de munca.
Intre timp eu am primit o amenda de la ITM pentru cartea de munca respectiva.
Dar nu puteam sa le inchid fara ea si nici nu puteam sa trimit in concediu fara plata.
Azi angajata s-a inviat si mi-a cerut sa le trimit in somaj :"> Acest lucru precis ca nu le fac, dar intrebarea mea este cum sa fac sa nu mai am alte probleme cu ITM-ul?
Cel mai recent răspuns: ContSters99945 , utilizator 21:01, 13 Octombrie 2009
A inviat, insa in aceasta perioada figureaza cu absente nemotivate, nu?
Da, dar singura solutie e sa inchid indisciplinar cartea de munca ?
Nu este singura solutie, bineinteles. Mai sunt doua: concedierea propusa de salariata reinviata, necorespundere profesionala. Asta daca nu este de acord salariata sa plece cu acordul partilor (art. 55 lit b) )
Multumesc mult =D>
Pentru a nu mai avea probleme cu ITM-ul incercati sa respectati legislatia referitoare la relatiile de munca, sanatatea si securitatea in munca.

Alte discuții în legătură

Concediere in perioada de proba carpenihil carpenihil Buna, am lucrat cu contract la o firma care din pacate m-a concediat prin notificare dupa aprox. 25 zile, pe motiv de necorespundere profesionala (art.31). ... (vezi toată discuția)
Carte de munca cu probleme mary_123454 mary_123454 AS DORI UN MIC AJUTOR AM LUCRAT LA O FIRMA X DIN DECEMBRIE 2006.CARTEA DE MUNCA A DESCHIS-O IN MAI 2007.S-A MAI OPERAT IN EA O MARIRE DE SALARIU IN FEBRUARIE ... (vezi toată discuția)
Intarziere eliberare carte de munca Hapei Hapei In 2007, decembrie, am demisionat de la o firma. In februarie 2008 m-am angajat unde lucrez si in momentul de fata. Am cerut cartea de munca de la fostul ... (vezi toată discuția)