In 2007, decembrie, am demisionat de la o firma. In februarie 2008 m-am angajat unde lucrez si in momentul de fata.
Am cerut cartea de munca de la fostul angajator si mi-a spus ca este la ITM la scanat. Am mai incercat de cateva ori pana in prezent ( 10.06.08 ) si am primit acelasi raspuns. Imi vine greu sa cred ca timp de 5 luni cartea mea de munca se tot scaneaza.
ce sa fac?
Va puteti prezenta personal la ITm sa vedeti in ce faza sunt cu scanatul, sa solicitati in scris eliberarea carnetului de munca ( asa vedeti daca fostul angajator a depus decizia de incetare a raporturilor de munca ), puteti formula si o reclamatie in acest sens.
In cazul in care aceste incercari esueaza, dati firma in judecata, pe dreptul muncii si solicitati instantei sa ii oblige sa va elibereze carnetul de munca, atat de necesar la noul serviciu unde lucrati acum.
ITM NU A MAI PUTUT SCANA CARTILE DE MUNCA DIN LUNA IANUARIE 2008 DIN CAUZA CASEI DE PENSII CARE NU AU DISPUS DE PERSONAL. AM VAZUT CA AU INCEPUT SCANAREA. SUCCES
Ca sa puteti verifica ca, carnetul de munca al dvs este la scanat cereti angajatorului dovada predarii carnetelor de munca la ITM si numarul de cutie care il are carnetele de munca duse la scanat.
Operatiunea de scanare (impropriu spus) se face de catre Casele Teritoriale de Pensii.
:offtopic:
La ITM Buc abia se intorc de la scanat carnetele de munca trimise anul trecut in luna iunie, iulie .....:)