avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelucrare / scanare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelucrare / scanare carte de munca

Din anul 2009 n-am mai fost angajat cu, carte de munca. Pot sa ma duc acum personal la ITM pentru prelucrare si scanare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:22, 13 Februarie 2011
se zice ca incercarea moarte nu are.

dispozitiile D. nr. 92/1976 pricind carnetul de munca sunt abrogate de catre art. 298 alin. 3 din C. muncii. Deci se poate pune in..rama!

Totusi, recomand pastarea lor si a celorlate decizii privind salarizarea deoarece nu se stie nicodata ce se poate intampla cu evidenta electronica.

De pe surse, am aflat ca in Ungaria s-a revenit la carnetele de munca.
Pentru scanare trebuiau duse doar daca aveati vechime in munca inainte de 01.04.2001, la casa de pensii nu la ITM.
CIUBUC FLORI MIHAELA a scris:

Din anul 2009 n-am mai fost angajat cu, carte de munca. Pot sa ma duc acum personal la ITM pentru prelucrare si scanare?

Carnetele se depun pentru scanare la Casa Teritoriala de Pensii in a carei raza aveti domiciliu.
freeelis a scris:

CIUBUC FLORI MIHAELA a scris:

Carnetele se depun pentru scanare la Casa Teritoriala de Pensii in a carei raza aveti domiciliu.

Cred ca e valabila regula intrebarii/raspunsului corect: "Depinde cine intreaba si cine raspunde".
Oare cei de la CPCluj sa nu stie? Iata un raspun 'fierbinte":

Titlu: scanare carte de munca de la: mura ioan din sat gadalin jud cluj | data: 2011-02-10
Intrebare:unde trebuie depusa cartea de munca pentru a fi scanata?
Raspuns:In prezent nu se mai scaneaza carnete de munca.Va rugam sa reveniti cu intrebarea in eventualitatea in care se revine la actiunea de scanare.

@freeelis

Nu spun ca nu aveti dreptate pentru ca zilele trecute am intrat pe adresa ITM Cluj, iar acestea spun ca, pana in data de 31.03.2011, cartile de munca se depun, dar cu scz. habar nu am unde se depun pentru ca in prezent nu pot accesa site-l lor
1. Scanarea este una, iar certificarea carnetelor de munca este alta ... cred ca la aceasta ultima operatiune se refera comunicatul da pe site-ul ITM-ului Cluj.

2. CPMB inca mai scaneaza .. prin urmare, nu scrie nicaieri ca scanarea s-a terminat ... HG prevedea termenul limita pentru predarea carnetelor de munca pentru a fi scanate si nu ca pana la 30.11.2010 se termina operatiunea de scanare.

Alte discuții în legătură

Cum procedez daca nu am depus cartea de munca pentru scanare? adelinaradulescu adelinaradulescu Locuesc in bucuresti sector 4 , mi-am gasit o slujba de cateva zile , problema mea este ca nu am stiut de aceasta scanare a cartilor de munca, pt ca nu am ... (vezi toată discuția)
Scanare carnete de munca la casa de pensii bucuresti tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Am inteles ca dupa ce am dus o data carnetele de munca la ITM Bucuresti pentru scanare acum a doua oara va trebui sa le ducem la Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Carte de munca todea daniel todea daniel Buna seara.....In luna octombrie,mi-am ridicat cartea de munca de la itm-cluj.Pe coperta ei este stampilat:scanat si arhivat conform h.g.......din ... (vezi toată discuția)