avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelucrare / scanare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelucrare / scanare carte de munca

Din anul 2009 n-am mai fost angajat cu, carte de munca. Pot sa ma duc acum personal la ITM pentru prelucrare si scanare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:22, 13 Februarie 2011
Scanarea nu se poate stopa,in sensul ca nimeni nu are voie sa nu ia in considerare anii munciti de cineva,la calculul pensiei.
ismi3ismi a scris:

Scanarea nu se poate stopa,in sensul ca nimeni nu are voie sa nu ia in considerare anii munciti de cineva,la calculul pensiei.

Depind...
Cate Marii atatea...palarii!

Iata ce mi-au spus de la ITM Cluj (o simpatica jurista blonda pe care nu am vazut-o prea bine pentru ca m-a luat cu << astazi nu este program cu publicul >> era vineri), dupa ce eu i-am spus ca eu sunt Marin, nu "public" am avut cam aproximativ acest dialog:
- Nu va mai luati dupa ce se scrie pe avocatnet, ca tot pe noi ne inntreaba (Ea)
- Ietete, nici chiar asa, depinde cine raspunde (Eu)
- Cartile de munca se incheie si se predau persoanelor. (Ea)

Am trecut si pe la Casa de Pensii sa ma interesez despre scanare.
Mi-au spus ca in prezent nu se scaneaza. Pana in 31 dec. 2010 trebuia facuta ce-a de-a doua scanare. Mi-a spus ca s-au trimis adrese in acest sens. Cine are doua stampile pe carnetul de munca este OK!
Am mai intrebat ce se intampla cu carenetele de munca care nu au fost scanate niciodata (such as mine). Raspunsul a fost ca in prezent nu se mai scaneaza, nici nu mai au personal angajat in acest sens. Se vor scana in viitor, probabil din luna aprilie si sa urmaresc pe site.

Refertitor la incheierea cartilor de munca gasiti informati la

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Darie Tudor, utilizator
Poate la Cluj nu se mai scaneaza , la Bucuresti sigur se scaneaza in prezent ...
freeelis a scris:

Poate la Cluj nu se mai scaneaza , la Bucuresti sigur se scaneaza in prezent ...

Nu poate, ci sigur. Eram interesat si eu pentru ca a mea nu a fost niciodata scanata.

Dar, ce parere aveti de incheierea cartilor de munca?
Azi am reusit sa intru pe site-ul ITM-ului si v-am dat link-ul in postarea anterioara.
Ceea ce este postat pe site-ul lor sunt extrase din Instructiunile de lucru emise de catre Inspectia Muncii in legatura cu activitatile desfasurate de catre ITM ca urmare a abrogarii Decretului nr.92/1976.

Parerea mea este se termenele prevazute in aceste instructiuni nu vor fi in totalitate respectate ... in Bucuresti sigur aceste termene nu vor fi respectate, avand in vedere ca foarte multe carnete de munca nu sunt scanate de catre CPMB din lipsa de personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez daca nu am depus cartea de munca pentru scanare? adelinaradulescu adelinaradulescu Locuesc in bucuresti sector 4 , mi-am gasit o slujba de cateva zile , problema mea este ca nu am stiut de aceasta scanare a cartilor de munca, pt ca nu am ... (vezi toată discuția)
Scanare carnete de munca la casa de pensii bucuresti tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Am inteles ca dupa ce am dus o data carnetele de munca la ITM Bucuresti pentru scanare acum a doua oara va trebui sa le ducem la Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Carte de munca todea daniel todea daniel Buna seara.....In luna octombrie,mi-am ridicat cartea de munca de la itm-cluj.Pe coperta ei este stampilat:scanat si arhivat conform h.g.......din ... (vezi toată discuția)