avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident de munca.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident de munca.

Lucrez ca marinar la o firma olandeza contractul de munca îl am pe România aCum o luna mam prezentat la munca în Germania la vapor după doua zile trebuia sa pun apa la acumulator aceștia aflându la o înălțime de 1.80 m trebuia sa mă urc pe un scaun acesta sa rupt am căzut miam rupt clavicula umăr stâng am mers la spital în germania sa constatat ca am clavicula rupta dovedit cu acte trebuia sa mă opereze urgent dar nu aveam asigurare de sănătate ziua următoare am venit în tara sa pot sa mă operez atunci am aflat ca am o asigurare în caz de accidente valabila în România metropolitan Life am mers la un spital privat mam operat miam pus tija titan plus patru șuruburi intervenția chirurgica la a fost 7500 roti dovedit cu acte în schimb firma ba asigurari miaună trimes 1150 euro din care contractul de asigurări prevede 2000 euro intervenție chirurgicala 100 euro zi spitalizare am avut 5 zile 50 euro convalescenta eu necesita 10 maxim 12 săptămâni convalescenta ce trebuie sa fac sau dacă mă puteți ajuta va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:20, 9 Decembrie 2017
Trebuie sa intrati in posesia politei de asigurare pentru a vedea conditiile de asigurare si sa solicitati respectarea acestora. Posibil sa aveti nevoie de consiliere de catre un specialist in asigurari.
Daca sunteti angajat in Germania la o firma olandeza printr-o firma romaneasca de plasare forta de munca (cu care aveti incheiat un CIM) evenimentul produs trebuia comunicat de catre firma romaneasca la ITM/ Inspectia muncii si cercetat ca accident de munca in baza documentelor emise de institutia germana care se ocupa de ssm plus documentele medicale emise de spitalul din Germania si firma privata din tara din care sa rezulte starea dvs. de sanatate, tratamentul de urmat si recomandarile pentru recuperare medicala,
In urma inregistrarii evenimentului produs ca AM de catre firma romaneasca prin completarea FIAM puteti beneficia de prestari de servicii conform prevederilor Legii nr.346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea pentru AM si BP. Toate firmele romanesti cotizeaza lunar, obligatoriu, la un fond pentru AM si BP gestionat de catre casele judetene de pensii.
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru
reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca margo_sys margo_sys Am suferit o leziune de menisc in urma unui accident de munca. Intervenția chirurgicală este obligatorie si urgenta . Am dreptul de despagubiri din parted ... (vezi toată discuția)
Accident munca Costy15 Costy15 Sunt sofer de tir,si in cursul zilei de vineri am descarcat camionul la o firma in germania ,in timpul descarcari am alunecat din remorca am cazut si am ... (vezi toată discuția)
Accident de munca mitica66 mitica66 Am avut un accident de masina in urma caruia a decedat o persoana care era cu mine in masina,iar eu am fost internat in spital cun ... (vezi toată discuția)