avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii

Am depus dosarul de pensionare pentru limita de vârstă pe data da 21.11.2016.Conform stagiului de cotizare de la Casa de pensie DB încadrăm fara nicio problema.Am lucrat conform cărții de munca la Sanatoriul TBC Moroeni că asistent de farmacie 24 ani 3 luni și 29 zile.Dosarul a fost respins pe 2 mai 2017 pe motiv că unitatea nu a avut aviz pentru condiții deosebite pe perioada 01.04.2001 până la 30.01.2003.Unitatea a făcut demersuri pentru acest aviz dar fiind la început avizul a fost eliberat în 30.01.2003 fara sa se specifice că este valabil din 01.04.2001.De asemeni Sanatoriul TBC Moroeni a trimis lunar începând cu data de 01.04.2001, la Casa de pensie DB tabele nominale atât pe format electronic cât și pe suport de hârtie cu persoanele care încadrează la condiții deosebite. Pe aceste liste figurez și eu și mi s-a oprit stagiul de cotizare pentru aceasta perioada la condiții deosebite. Colegii mei ,asistenți ,medici ,personal auxiliar,care au ieșit la pensie înaintea mea li s-au pus acea perioadă la condiții deosebite conform stagiului de cotizare deși nici atunci nu au avut aviz.Mi s- a spus de la Casa de pensie că s- a schimbat programul și aceasta e cauza.Conform noi legi a pensionarii care va apărea,pot beneficia și eu de aceleași drepturi că și colegii mei, deoarece s- a făcut i discriminare.Colegii mei care au ieșit la pensie începând cu data de 01.04.2001 până acum au fost in jur de 70 la Nr. Se știe că mediul TBC a avut în toată țara grupa a - ll- a până 01.04.2001 și condiții deosebite după această dată.Mentionez că nu este înscris în cartea de munca grupa,dar exista acele tabele trimise la Casa de pensie,pe baza cărora s-a oprit stagiu de cotizare la condiții deosebite.Astept răspunsul dvs Sunt născută 19 Iulie 1960..Multumesc

Alte discuții în legătură

Pensii julietaleotescu@yahoo.com julietaleotescu@yahoo.com Am la Sanatoriu TBC Moroeni DB din 12.01.1987 pana la 30.04.2011. Am beneficiat de gr ll pana la 01.04.2001 si apoi de conditii deosebite. Am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Pensiii julietaleotescu@yahoo.com julietaleotescu@yahoo.com Am lucrat in Tbc ca asistent farmacie din 12.01.1987 pana in 30.04.2011.Unitatea Sanatoriul Tbc Moroeni pe aceasta perioada a fost incadrata in grupa a ll a ... (vezi toată discuția)
Am iesit la pensie la 02.02.2021 (35 ani contributivi). va rog ... Dora-Nina Dora-Nina Am iesit la pensie la 02.02.2021 (35 ani contributivi). Va rog daca se poate, sa-mi raspundeti la mai multe intrebari.. 1. Beneficiez de 0, 25 % punctaj ... (vezi toată discuția)