Am lucrat in Tbc ca asistent farmacie din 12.01.1987 pana in 30.04.2011.Unitatea Sanatoriul Tbc Moroeni pe aceasta perioada a fost incadrata in grupa a ll a pana 01.04.2001 iar apoi in conditii deosebite.Stagiul de cotizare este la Casa de pensii Db la conditii deosebite dupa 01.04.2001.In noiembrie 2016 am depus dosarul de pensionare si stupoare perioada 01.04.2001 pana la 30.01.2003 desii stagiul de cotizare este la conditii deosebite Casa de Pensii DB considera aceasta perioada conditii normale deoarece spun ca Sanatotiul Tbc Moroeni nu a avut aviz de la ITM.Mentionez ca la toti colegii care au iesit la pensie dupa 01.04.2001 pana in prezent s- a calculat pensia dupa stagiul de cotizare deci aceasta perioada s- a calculat la conditii deosebite.De ce pentru mine se aplica alta lege? Stiu ca legea pensiei nu s- a schimbat .Ce pot face in aceasta situatie? De ce se vine dupa 16 ani sa spuna ca nu este acel aviz? Sanatoriul Tbc Moroeni a trimis nominal pe fiecare luns un tabel nominal cu personalul care incadra la conditii deosebite.Pe aceasta lista figurez si eu de aceea mi s- a oprit stagiu de cotizare la conditii deosebite .Vreau sa imi raspundeti ce pot face ca perioada 01.04.2001 pana la 30.01.2003 sa fie considerata la conditii deosebite conform stagiului de cotizare? Multumesc
Buna ziua,
In primul rand colegii d-voastra daca au beneficiat dupa 2001 de condiţii deosebite, poate au avut alta functie. Spun asta pentru ca nu ar fi rau daca ati obtine de la colegii d-voastra o copie dupa decizia lor de pensionare pentru a folosi-o ca dovada (speta). Daca spuneti ca instituţia a trimis un tabel nominal, in care ati fost trecuta si d-voastea in aceleasi condiţii, ar trebui sa beneficiati de ele. Este o practica a Caelor Teritoriale de Pensii (CTP) sa lucreze in dezavantajul pensionarilor. Daca se prind bine, daca nu, noroc bun. Sigur ca decizia de pensionare trebuie contestata in instanta si de-asta spun ca ar fi bine sa aveţi si o speta, dar si o copie dupa acel tabel nominal in care figurati. Mai intai ar trebui sa contestati decizia de pensionare, conf. art. 149 din leg. 263/2010, in termen de o luna de la emitere, la Comisia Centrala de Contestatii (CCC), decizie care trebuie sa o depuneti la Casa de Pensii de care apartineti. Cum CCC de regula intarzie cu raspunsul, dupa 45 de zile, conf. Decizia nr. 956 din 13 noiembrie 2012, a ICCJ, referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.149 si 151 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, puteti contesta decizia in instanta. Singura solutie de a vi se lua in consideraţie conditiile de munca. La litigiile de munca nu se percepe taxa de timbru. Nu va trebuie avocat. Asta este soarta pensionarilor. Trebuie sa ne facem singuri dreptate !