avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident cu vătămare corporală. Cât trebuie să ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident cu vătămare corporală. Cât trebuie să plătească șoferul vinovat?

Cât trebuie să plătească un șofer care se declara vinovat într un accident rutier în urma căruia a rezultat o victimă cu fracturi și entorsă la braț


Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Emitza , utilizator 08:41, 12 Decembrie 2017
Emitza, inteleg ca ati trecut printr-o experienta traumzatizanta, dar asta nu va da dreptul sa va descarcati frustrarile pe cei care au incercat sa va ajute
Vi s-a rapuns foarte clar de la bun inceput la intrebare, cel care se face vinovat de accident nu va plati in mod direct nimic, daca are o asigurare RCA valabila, pentru ca plata daunelor e un risc acoperit de polita RCA.

Daca de fapt dumneavoastra doreati sa intrebati altceva, de exemplu "cum pot sa il fac pe cel vinovat de accident sa sufere", atunci nu ati formulat corect intrebarea...
Sunt doua situatii: 1. Autoturismul implicat in evenimentul rutier, al carui sofer s-a declarat vinovat, avea polita RCA valabila la data producerii accidentului si 2. Autoturismul respectiv nu avea polita RCA valabila sau polita era falsa. In primul caz, doar asiguratorul RCA despagubeste victima (moral si material) si tot acesta (asiguratorul) achita cheltuielile de spitalizare. Sfatuita, puteti opta pentru plata despagubirilor pe cale amiabila( direct cu asiguratorul, dar reprezentata de un av.specializat si nu doar "specializat" sau pe calea Instantei( de preferinta in penal daca sunt peste 90 zile ingrijiri medicale sau s-a pus viata in pericol ori s-a creat un prejudiciu estetic grav si permanent( toate acestea se retin prin Certificatul medico-legal sau dupa caz Raportul de constatare medico-legala). Nu se poate raspunde strict la intrebarea dvs. Intrucat ar trebui sa cunosc o serie de aspecte- nr.de zile de ingrijiri medicale, varsta victima, loc de munca etc. Cand a avut loc accidentul si daca s-a depus plangere la politie/parchet? In cel de-al doilea caz, va despagubeste Fondul de Protectie al Victimelor Strazii( parte din BAAR), care isi recupereaza suma de la vinovat. Din orice punct ati privi lucrurile, trebuie aratat vinovatul, altfel dvs. platiti si cheltuielile de spitalizare. O suma exacta nu stim niciodata avand in vedere ca practica Instantelor de judecata inca este neunitara cu privire la sumele de despagubiri in spete similare, noi nu putem decat sa tindem catre o suma cat mai mare de despagubire, conturand cat mai bine situatia in fiecare dosar in parte.
Multumesc doamna Diana Cioroiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Circulatia pe drumurile publice ioancretan1991 ioancretan1991 am avut un accident cu victime. victima a avut 5 zile de spitalizare. agajata spitalului cand am vrut sa ii dau rca ul masinii pt plata spitalizarii nu a ... (vezi toată discuția)
Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)