avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Funcționar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Funcționar public

Persoana(Funcționar public) condamnată pentru infracțiuni de coruptie in 2010, reabilitarea in 2014 , poate ocupa in 2017 o funcție publica?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 12 Decembrie 2017
Reabilitarea face să înceteze decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare.

Prin urmare, acea pesoana poate ocupa in prezent o astfel de functie.
Conform art. 54 din Legea 188/1999 republicată, am primit raspuns ca nu poate deține o functie publica, persoana care nu îndeplinește condițiile conform articolului sus mentionat.
Reabilitarea face să înceteze decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa functionar public sanda m sanda m atât în Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici cât şi în HG 611/2008 se specifica specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea ... (vezi toată discuția)
Pierdere loc munca 1ita 1ita Daca un functionar public lucreaza intr o Primarie si primeste o condamnare cu suspendare pentru conflict de interese mai ramane angajat la locul de munca ? (vezi toată discuția)
Functionar public vasi98 vasi98 As dori sa stiu si eu daca un functionar public primeste condamnare cu suspendare isi poate mentine functia ? mentionez ca detine functie publica de executie (vezi toată discuția)