avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Cum aflu ziua si completul care judeca un dosar de executare silita, este vorba despre dosarele nr.30392/4/2017 si 30393/4/2017 de la jud.sector 4, eu am cautat pe portal si nu am gasit, sunt inregistrate in 28.11.2017 si data ultimei actualizari este 04.12.2017 si se poate incheia , in acest stadiu , o intelegere amiabila cu executorul , pt plata datoriei, avand la baza un angajament de plata?
Cel mai recent răspuns: alexioana20 , utilizator 12:31, 11 Decembrie 2017
Incercati si cautati pe portal tastand numele celui executat silit.Oricum veti primi acasa citatie inainte de judecata..Intelegeri puteti face cu creditorul .Executorul nu poate face nimic fara incuviintarea creditorului.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
prepeleac, utilizator
din cate stiu nu se prea trimit citatii acasa , ci direct infiintarea popririi, dar eu intrebam daca contactez executorul in aceasta faza pot ajunge la o intelegere cu creditorul prin intermediul executorului? si daca da in ce mod se vor desfasura lucrurile? din cate stiu exista posibilitatea sa fi intervenit prescriptia, cum procedez in acest caz, inainte de a primi instiintarea sau dupa? Cand intervine de fapt termenul de prescriptie, avand in vedere faptul ca eu nu am primit acasa nicio instiintare, notificare etc, aceste credite au fost luate inainte de 2009?
multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
buiavasi, utilizator
Dupa incuvintarea executarii silite formulati contestatie la executare si invocati prescriptia precum si orice aparari considerati utile.Daca debitul este prescris faceti o greseala incheind cu creditorul un angajament de plata la acest moment.
Cum pot afla mai exact daca a intervenit prescriptia, mentionez faptul ca eu mi-am schimbat domiciliul la o alta adresa si nu mai detin acte referitoare la aceste credite, dar sunt luate intre 2008-2009, iar la noua adresa nu am primit nimic?Nu stiu cum sa procedez ca sa aflu acest lucru.
Multumesc!
Daca credeti ca ar fi intervenit prescriptia trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile si sa invocati acest motiv. Din oficiu nimeni nu verifica daca s-a prescris sau nu.Se poate face orice intelegere cu creditorul prin intermediul executorului. Modul de desfasurare e urmatorul: Mergeti la sediul executorului si faceti o cerere scrisa catre creditor prin care propuneti sa fie de acord ca plata sa se faca : prin angajament, in rate, amanari etc. Executorul instiinteaza creditorul despre cererea dvs si-i cere acordul, apoi va anunta daca a acceptat sau nu.

Alte discuții în legătură

Executare silită după 3 ani lorenamartin lorenamartin Bună ziua! Mă aflu într-o situație pe care nu știu cum s-o rezolv. În anul 2018 mi-am făcut un credit tip IFN, care nu a fost achitat, ultima plată ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita lucia45 lucia45 Buna ziua, In luna octombrie 2006 am fost obligata sa fac un angajament de plata cu suma x. catre o societate comerciala (nu are importanta motivul), ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)