avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită după 3 ani
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită după 3 ani

Bună ziua! Mă aflu într-o situație pe care nu știu cum s-o rezolv.
În anul 2018 mi-am făcut un credit tip IFN, care nu a fost achitat, ultima plată fiind în 2019. Acum, decembrie 2023, mi s-a înființat poprirea pe cont și nu îmi mai pot accesa niciun leu de pe card.
Menționez că în tot acest timp nu am primit decât o înștiințare, în 2022, că se vor face procedurile pentru recuperarea banilor, însă poprirea efectivă s-a efectuat abia acum.
Ce mă sfătuiți? Să fac un angajament de plată cu executorul, pentru a-mi debloca conturile înainte de sărbători sau contestație la executare, având în vedere că nu s-au făcut demersuri timp de 3 ani?

Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: lilivasiliu , utilizator 08:34, 23 Aprilie 2024
Cu executorul e cel mai simplu
Procedura de prescriptie s-a reluat cand ati primit instiintarea cu confirmare de primire in 2022....deci nu sunt 3 ani
vedeti pe portalul instantelor cand s-a cerut incuviintare pt executarea silita
Mergeți urgent la avocat ca sa verifice exact situația.

Este posibil sa aveti sanse sa scăpați de datorie dar sa nu ieșiți din termenul de contestatie căci altfel veți fi executat.

București 2023
pe portal nu se mai afiseaza dosarele care au ca obiect incuviintarea executarii silite
De ce nu ati achitat creditul ? Chiar daca ati avut ceva probleme o perioada, puteati relua platile cu acordul bancii. Nu e normal ca cei corecti care fac un credit sa plateasca dobanzi, iar altii sa invoce prescriptia. (datoria ramane neachitata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită fără înștiințare. e legal să fii executat în acest mod? MaryanMM MaryanMM Buna ziua. Astazi am primit o decizie de executare silita pt o datorie mai veche. Nu au trimis niciun preaviz. Au dreptul sa te execute silit fara sa te ... (vezi toată discuția)
Executare silita? OnofrasRoxana OnofrasRoxana Buna ziua! De la inceput va spun ca nu ma pricep deloc la probleme juridice..Am facut un credit de consum in 2007 de 4000 ron pe 5 ani,am fost intrebata daca ... (vezi toată discuția)
Bună seara, cu o întrebare deranjez. am un credit neachitat, ... violeta1896 violeta1896 Bună seara, Cu o întrebare deranjez. Am un credit neachitat, m-am interesat, iar dosarul a ajuns deja la bej, am sunat sa pot face ceva pe cale amiabila, ... (vezi toată discuția)