avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita?

Buna ziua! De la inceput va spun ca nu ma pricep deloc la probleme juridice..Am facut un credit de consum in 2007 de 4000 ron pe 5 ani,am fost intrebata daca vreau sa mi se elibereze si un card Euroline iar de pe acel card sa mi se retraga rata lunara a creditului,urmand ca eu sa-l alimentez.L-am alimentat o singura data (09.10.2007) cu o suma modica,din motive diverse.In prezent am o datorie de aprox. 9000 ron,dosarul meu meu nu a fost luat de nici o companie de recuperari,este inca la banca.Banuiesc ca au depus dosarul ptr executare silita ptr ca cei de la Relatii cu clientii mi-au spus ca pe 03.05.2011 de pe card au fost retrasi 289.70 ron cheltuieli executare silita.Mentionez ca pe 07.04.2011 am intocmit un angajament de care nu am putut sa ma tin si am platit o singura data 300 ron.Maine am intalnire cu executorul judecatoresc. Spuneti-mi va rog ce se poate face si in ce conditii se face prescrierea datoriei.In speranta ca ati inteles astept un raspuns cat mai repede si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:37, 15 Mai 2012
Termenul general de prescriptie, adica data la care scapati de datorie, este in 3 ani de la data in care trebuia sa restituiti banii; daca banii trebuia sa fie restituiti in rate lunare, pentru fiecare scadenta se calculeaza un termen separat de prescriptie;


Datoria dvs. se prescria daca creditorul ar fi lasat in nelucrare recuperarea creantei. Faptul ca dvs. ati platit anul trecut, ati intocmit un angajament, a intrerupt cursul prescriptiei. In privinta intalnirii probabil va comunica somatia de plata ... Teoretic nu mai puteti face decat o contestatie la executare, daca, bineinteles, aveti motive.
ok..va multumesc frumos. Inca o intrebare mai am daca sunteti amabili sa-mi raspundeti: de pe 03.05.2011 de cand probabil s-a depus cererea ptr executare pana azi a trecut un an..in care eu nu am primit nici o somatie,nimic. Nici pana in ziua de azi daca nu sunam la banca sa vad daca se mai poate intocmi un angajament,nu stiam ca s-a inaintat dosarul. Si in mod normal eu n-ar trebui sa am un dosar pe rol? Am cautat pe portalul Judecatoriei si nu-mi apare nimic.
Datoriile generate de contractele de credit nu mai sunt supuse vreunei actiuni deoarece prin natura lor sunt titluri executorii, este nevoie doar de incuviintarea instantei pentru ca executorul judecatoresc sa le puna in executare. Incuviintarea se da in camera de consiliu, fara citarea partilor.
Verificati totusi la ce data s-a obtinut incuviintarea executarii silite pentru ca, potrivit art. 389 Cod procedura civila daca creditorul dvs. a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept (adica isi pierde valoarea) si in acest caz puteti cere desfiintarea ei. Iata un caz in care ati putea formula contestatie la executare.
La asta ma gandeam si eu. Va multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii anna2000 anna2000 ca urmare a contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii executarii in temeiul art. 389 cpc iar prin sentinta ramasa definitiva s-au anulat toate ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita ioana71 ioana71 Buna ziua. Am si eu o problema. Mi-a venit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc, precum ca, in termen de 1 zi de la primirea somatiei ... (vezi toată discuția)
Prescriptie sulta esanu doina esanu doina Cu cat timp inainte de data limita ( data de la care intervine prescriptia sultei ) trebuie incepute formalitatile de executare silita, asfel incat sa nu ... (vezi toată discuția)