avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriptie sulta
Discuție deschisă în Executare silită

prescriptie sulta

Cu cat timp inainte de data limita ( data de la care intervine prescriptia sultei ) trebuie incepute formalitatile de executare silita, asfel incat sa nu existe riscul pierderii acesteia ( prin prescriere)
Eu stiu ca prescriptia intervine la implinirea a 3 ani de la data pronuntarii irevocabile a hotararii de partaj.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:33, 23 Ianuarie 2012
Sulta este un drept de creanta, dreptul material la actiune se prescrie in termen de 3 ani.
Temei j. art.3 din Decret 167/1958.

Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator
Puteti incepe procedurile cu un pic de timp inainte, nu lasati pana in ultima zi.
Daca sunteti dispusa sa mai pasuiti un timp, puteti sa semnati cu partea ce va datoreaza sulta un angajament de plata si sa fixati o data peste astia 3 ani
Va multumesc pentru raspuns.
Angajamentul de plata despre care vorbiti trebuie incheiat la notariat, mediator, executor ?
Angajamentul de plata nu mai reprezinta titlu executoriu.Sfatul meu este sa declansati executarea silita.La executorul judecatoresc.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator
la notar

Alte discuții în legătură

Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Executare silita liliana elena liliana elena Am un titlu executoriu din 2005.Pana in anul 2008 cand intervenea prescriptia nu s-a mai intamplat nimic, dupa care executorul judecatoresc trimite o somatie ... (vezi toată discuția)
Executare silita...pana unde poate merge ? Ecaterinaa Ecaterinaa M-ar interesa care sunt limitele executarii silite, in cazuri cu minori. Au dreptul executorii sa intre cu forta in casa, sa sparga usa etc....si sa smulga ... (vezi toată discuția)