avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare
Discuție deschisă în Executare silită

perimare

Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul executarii silite, a fost notata somatia de executare in cartea funciara a imobilului as dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in continuare. Se pot desfiinta pe baza perimarii actele intocmite in acel dosar de executare? Cum? Prin contestatie la executare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 10:42, 6 Decembrie 2011
Perimarea are ca si consecinta desfiintarea actelor de executare efectuate. Creditorul trebuie sa ceara o noua executare, daca nu a intervenit prescriptia.
Imi cer scuze e vorba de debitor!!! Deci ce trebuie sa faca debitorul pentru a scoate somatia din cartea funciara. Scuze
Hmmm, interesanta intrebare. In mod normal o simpla cerere catre executor, daca a intervenit perimarea e obligat sa stearga somatia.
Daca nu e de acord, o contestatie la executare pentru refuzul de a indeplini un act, respectiv radierea somatiei de plata.
Deci sa inteleg ca trebuie sa faca o cerere catre executor prin care sa-l roage sa stearga somatia . Banuiesc ca acesta trebuie sa trimita un raspuns si daca acesta e negativ .... Multumesc mult.
Daca nu radiaza somatia, e abuz in serviciu.Era si varianta ca sa ceara creditorul in instanta constatarea permimarii si desfiintarea masurilor de executare, dar inteleg ca deja e constatata de executor si cred ca o astfel de cerere ar fi respinsa ca lipsita de interes.
Daca a cerut creditorl constatarea perimarii, poate si-au dat seama ca nu au de ce sa execute acel imobil. Au cumva vrun motiv ptr asta?

Alte discuții în legătură

Explicatie conditii perimare wiki38 wiki38 In urma sentintei definite din 03.03.3008,o persoana fizica a fost obligata sa restitue creditorului(o societate comerciala) o suma de bani in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la executarea silita tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Am o nelamurire.Creditorul a deschis actiune de executare silita a unui imobil detinut cu debitorul.Debitorul a reusit sa il convina sa renunte la ... (vezi toată discuția)