avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita?

Buna ziua! De la inceput va spun ca nu ma pricep deloc la probleme juridice..Am facut un credit de consum in 2007 de 4000 ron pe 5 ani,am fost intrebata daca vreau sa mi se elibereze si un card Euroline iar de pe acel card sa mi se retraga rata lunara a creditului,urmand ca eu sa-l alimentez.L-am alimentat o singura data (09.10.2007) cu o suma modica,din motive diverse.In prezent am o datorie de aprox. 9000 ron,dosarul meu meu nu a fost luat de nici o companie de recuperari,este inca la banca.Banuiesc ca au depus dosarul ptr executare silita ptr ca cei de la Relatii cu clientii mi-au spus ca pe 03.05.2011 de pe card au fost retrasi 289.70 ron cheltuieli executare silita.Mentionez ca pe 07.04.2011 am intocmit un angajament de care nu am putut sa ma tin si am platit o singura data 300 ron.Maine am intalnire cu executorul judecatoresc. Spuneti-mi va rog ce se poate face si in ce conditii se face prescrierea datoriei.In speranta ca ati inteles astept un raspuns cat mai repede si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:37, 15 Mai 2012
Am ajuns acasa si m-am uitat pe toate actele.La data de 27.01.2011 s-a inaintat cererea ptr executare silita,a fost incuviintata de Judecatorie iar pe 21-22.03.2011 primesc de la Corpul Executorilor Ifn 2 foi in care sunt anuntata ca s-a dispus poprirea veniturilor.Pe 4.04.2011 primesc somatia si incuviintarea Judecatoriei.M-am speriat si m-am dus sa vb cu executorul,am intocmit angajament ptr 300 ron,nu am platit decat o rata.Intre timp nu mi s-au facut popriri deloc..desi am avut un loc de munca constant,si nici nu am mai primit nimic acasa.Ce s-a intamplat? Daca au optat o data ptr poprire se pot razgandi si sa ceara bunuri imobile?Ptr ca am pe numele meu un apartament.Sfatuiti-ma ptr ca azi ma intalnesc cu executorul sa vedem cum rezolvam.Urgent! Va multumesc frumos.
Este ceva in neregula cu executarea dvs. Precizati ca s-a instituit poprirea pe venituri, conform prevederilor legale, daca s-a instituit poprirea aceasta se executa, adica in fiecare luna vi se retine din salariu, nu este necesar sa fiti notificata lunar dvs. sau angajatorul dvs. De ce nu s-a oprit din salariu? Probabil nu a fost instiintat angajatorul dvs.? In acest caz este valabila prevederea din art. 389 Cod procedura civila de care v-am amintit anterior. Nu dvs. trebuie sa urmariti poprirea, ci executorul, cel care a comunicat-o platitorului dvs. de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii anna2000 anna2000 ca urmare a contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii executarii in temeiul art. 389 cpc iar prin sentinta ramasa definitiva s-au anulat toate ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita ioana71 ioana71 Buna ziua. Am si eu o problema. Mi-a venit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc, precum ca, in termen de 1 zi de la primirea somatiei ... (vezi toată discuția)
Prescriptie sulta esanu doina esanu doina Cu cat timp inainte de data limita ( data de la care intervine prescriptia sultei ) trebuie incepute formalitatile de executare silita, asfel incat sa nu ... (vezi toată discuția)