avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie executare silita

Buna ziua. Am si eu o problema. Mi-a venit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc, precum ca, in termen de 1 zi de la primirea somatiei sa platesc 19.060,44 lei din care 2.324,57 lei cheltuieli de executare. Am luat legatura cu acest executor si i-am spus ca nu am bunuri mobile si imobile pe numele meu si sunt in ingrijire copil pentru 2 ani. Mi-a comunicat ca trebuie sa ma prezint in maxim 10 zile lucratoare la biroul dansului si sa dau o declaratie cu ce bunuri detin si ca nu pot plati acum aceasta suma enorma. Trebuie neaparat sa ma duc sa dau declaratie? Daca ma leg la cap si picioare? Casa este a socrilor mei, noi suntem divortati dar stam impreuna, iar bunurile din casa sunt de la parinti si socri.
Un sfat, va rog frumos.
Cel mai recent răspuns: mdcc , utilizator 22:59, 16 Februarie 2012
Daca nu ai bunuri poti face declaratia linistita .Daca nu depui eclaratia se va considera ca ai bunuri si vor veni sa le ia , apoi mai greu dovedesti care sunt proprii si care ale socrilor. Probabil ca urmeaza sa se faca executarea prin poprire pe salariu .
V multumesc pentru raspunsul prompt. Poprire pe salariu nu poate sa imi puna decat peste 2 ani cand ma voi duce la serviciu. Deocamdata iau indemnizatia pentru ingrijire copil si alocatia copilului, deci sunt sume care nu pot fi urmarite si vin prin posta nu pe card la banca.
Sfatul dvs, ca avocat, este sa ma duc sa dau acea declaratie. Problema este ca nu am vazut pe site-ul nici unui tribunal din Bucuresti ca m-ar fi dat in judecata. Si eu stiu ca nu am mai platit ratele din 2009. Nu cumva s-a prescris datoria?

Nu s-a prescris datoria. Conteaza data la care s-a declarat creditul scadent anticipat. Apoi somatia asta e act incepator de executare si intrerupe termenul de prescriptie.
N-are vreun nr de dosar pe somatia aia ?
Sunt de parere sa va prezentati sa dati acea declaratie
art 618cpc
(3) Refuzul nejustificat al debitorului de a se prezenta ori de a da lamuririle necesare, precum si darea cu rea-credinta de informatii incomplete atrag raspunderea acestuia pentru toate prejudiciile cauzate, precum si aplicarea sanctiunii prevazute la art. 183 alin. (2).
art183
(2) Nerespectarea de catre orice persoana a dispozitiilor privind desfasurarea normala a executarii silite se sanctioneaza de catre presedintele instantei de executare, la cererea executorului, cu amenda judiciara de la 100 lei la 1.000 lei.
Da, somatia are numar de dosar, dar nu am vazut pe site-ul nici unui tribunal din Bucuresti ca s-ar fi cerut incuviintarea de executare silita. Am mai avut in 2010 o poprire pe salariu si a venit intai somatia la care avocatul unitatii a raspuns ca nu poate pune poprire pe salariu decat cu hotarare judecatoreasca. Aceasta hotarare a venit la 3 luni dupa ce a venit somatia la serviciu. Si atunci nu m-am prezentat la executorul judecatoresc sa dau declaratie. Mi-au trimis si la serviciu somatie de poprire pe contul de salariu.

Va rog frumos sa imi spuneti si mie ce inseamna perimarea executarii silite. Avand in vedere ca nu am bunuri mobile si imobile de executat, iar la serviciu ma duc peste 2 ani, nu se perimeaza executarea silita? Am primit doar somatia dar incuviitarea executarii silite nu exista inca, cum poate sa inceapa executarea silita? Daca eu dau declaratie ca nu am bunuri mobile si imobile si nu pot plati acum, asta nu inseamna ca imi iau angajamentul ca o sa incep sa platesc peste 2 ani?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
ioana71, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescriptia si perimarea executarii silite vali70 vali70 in anul 2005 am contractat un credit de 20000 lei, pe doi ani, pe firma al carui actionar si admin eram, credit garantat cu un contract de garantie personala ... (vezi toată discuția)
Executare silita ioana71 ioana71 Buna dimineata. Am primit si eu o somatie mobiliara de la un executor judecatoresc in valoare totala de 11.273.85 lei. Sunt somata sa platesc suma aceasta in ... (vezi toată discuția)
Cerere de staruinta roian roian buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta. Acum 3 ani am primit de la executorul judecatoresc o incuviintare silita pentru un ... (vezi toată discuția)