avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

Buna dimineata.
Am primit si eu o somatie mobiliara de la un executor judecatoresc in valoare totala de 11.273.85 lei. Sunt somata sa platesc suma aceasta in termen de 1 (una) zi de la primirea sau lansarea acestei somatii mobiliare la domiciliul meu.
Plicul l-am primit vineri, 30.04.2015, la orele 15.00 si nu am putut discuta cu executorul deoarece are program de luni pana joi de la 10.00 - 15.00.
Doresc sa fac o intelegere de plata, deoarece mai am 2 popriri pe salariu, iar suma platita de mine prin angajament ar fi mai mare decat cea oprita pe salariu. Problema este ca am vorbit la firma care m-a dat in judecata si au spus ca am intelegere verbala cu ei, or eu nu am vorbit cu ei din 2010. Nu cumva acest credit s-a prescris? Mi-au comunicat ca intelegerea verbala este legala, chiar daca eu nu am acceptat acest lucru!
Ce se poate intampla in contextul in care, sunt divortata, locuiesc in continuare cu sotul, casa este a socrilor, bunurile din casa sunt luate de socri si parintii mei. am 2 popriri la serviciu care insumeaza 500 lei/luna, venitul fiind de 1000 lei brut la care se adauga tichete de masa, sotul are rate la banci in valoare de 1000 de lei?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ioana71 , utilizator 12:54, 4 Mai 2015
Executarea silita se intinde strict asupra bunurilor in evidenta debitorului
In etapa executarii silite ,ramane sa solutionati direct cu executorul judecatoresc
Mai mult de 500 lei, adică 1/2 dn venit, nu vi se poate popri, oricâte executări silite ar fi.

Multumesc pentru raspunsuri.
Am fost la executor si am intocmit un angajament de plata de 300 lei/luna. Oricum este mai mult decat ar fi primit de la serviciu prin poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita ioana71 ioana71 Buna ziua. Am si eu o problema. Mi-a venit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc, precum ca, in termen de 1 zi de la primirea somatiei ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sechestru asigurator Andrei.Ionut Andrei.Ionut Salut! Am cateva întrebari. 1. În cazul unei executări silite la ce apelează executorul prima data proprie pe salariu, sechestru asigurator pe mașină ... (vezi toată discuția)