avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor ! chiriasul invoca viciu ascuns la o zi dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor ! chiriasul invoca viciu ascuns la o zi dupa semnarea contractului. ce pot face?

Buna ziua,
In cursul zilei de vineri am semnat un contract de inchiriere pentru apartamentul meu situat pe extremitatea unui parc. Firma a inchiriat locuinta cu destinatia de locuinta de serviciu pentru salariati pe care ii aduce din tarile UE pentru perioade de 6 luni, verificarea apartamentului fiind facuta chiar de administratorul ei, care si-a dat acordul si a semnat contractul vineri seara. Sambata dimineata, acesta a venit insotit de 2 persoane tinere pentru instalarea lor in apartament si totul parea a decurge normal. Mentionez aceste amanunte pentru ca in cursul zilei de ieri a fost foarte cald in Buc., motiv pentru care acele insecte numite plosnita cerealelor sau plosnita de camp au redevenit active. Seara am primit telefon de la asistenta administratorului care pe un ton deosebit de infierbantat mi-a reprosat ca apartamentul este plin de gandaci , deci murdar si ca nu poate fi locuit. M-am suit in masina sa vad despre ce este vorba, dar in timp ce ma deplasam am fost anuntata ca cei doi tineri expati au parasit locuinta inspaimantati. Cu ocazia asta am primit si 5 fotografii cu plosnite de camp ( intrate probabil pe geam in cursul zilei). Mentionez ca apartamentul este la etajul 8 si pana acum nu mi-au mai fost semnalate incidente de acest tip. Am incercat sa-i explic domnisoarei despre ce este vorba, i-am trimis 2 link-uri din care rezulta clar ca aceste insecte nu sunt daunatoare fiintei umane, ca ele au perioade de aparitie in toate zonele verzi si ca ma ofer sa instalez plase contra insectelor la cele 2 geamuri care nu au plase. Raspunsul a fost ca " gandacii sunt gandaci si ca ei nu pot inchiria intr-un imobil contaminat " urmand ca in cursul zilei de luni sa solicite rezilierea contractului pentru vicii ascunse precum si returnarea avansului, garantiei , dar si a comisionului platit de firma catre agentia imobiliara.
Contractul prevede clauza de reziliere, dar daca locatarul solicita rezilierea din cauze neimputabile proprietarului, acesta pierde garantia. Eu nu am inchiriat in scopul obtinerii acestei garantii, dar nu inteleg cum imi poate fi imputata mie intrarea pe geam a unor insecte. Absenta plaselor de protectie putea fi observata la inspectia apartamentului si, daca se dorea, puteau sa-mi ceara sa instalez plasele lipsa. Mai mult decat atat cum pot sa-mi ceara comisionul platit de ei catre agentie. Eu, la randul meu am platit comision de 50% din chiria lunara, bani pe care nu stiu cum sa ii recuperez in conditiile pe care le impune firma. Maine trebuie sa vorbesc cu ei si sa iau o decizie si nu stiu cum sa procedez. Va rog sa ma ajutati.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
RusRIM, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am închiriat un apartament cu 2 camere acum ceva ... BiancaStefania2022 BiancaStefania2022 Bună ziua, Am închiriat un apartament cu 2 camere acum ceva timp. Am aflat a doua zi ca sunt probleme cu plosnitele dar deja plătisem și am crezut ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract închiriere (înregistrat la anaf) din cauza gândacilor de bucătărie Chirieproblema Chirieproblema Buna ziua! Se da urmatoarea speta: In urma cu 4 zile am inchiriat o garsoniera cu contract anaf pe 12 luni. Am platit 1000 lei chirie avans, 1000 lei garantie ... (vezi toată discuția)