avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit locuinta si teren 2017
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit locuinta si teren 2017

Persoana cu handicap accentuat, grad 2. Proprietar si coproprietar pe un apartament cumparat in cote de 1/2 nediferentiate impreuna cu tatal meu, in prezent decedat. Nu s-a dezbatut succesiunea.
In conditiile legii fiscale pe 2017 sunt scutit integral sau doar pentru partea mea de impozitul datorat pentru acest apartament?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vpatrana , utilizator 01:12, 11 Decembrie 2017
Doar pe partea care vi se cuvine.
Iulian Manea a scris:

Doar pe partea care vi se cuvine.

Cu stima!
Am vazut in legea fiscala, la scutiri taxe si impozite locale, in forma actualizata, ca scutirile se acorda atat pentru proprietari cat si pentru coproprietari. Legea fiscala si normele de aplicare nu specifica faptul ca scutirea se acorda doar pentru cota parte ci spune doar ca proprietarii si coproprietarii, in cazul meu, cu handicap accentuat sunt scutiti. Nu observ alte precizari ale legii. Imi cer scuze dar eu estimez ca sunt scutit atat pentru cota parte proprie a apartamentului cat si pentru cea pe care sunt coproprietar, respectiv cea care apartinuse tatalui meu, decedat.
Unde ar fi gresala de interpretare a legii ? ( literele t de la articolele referitoare la scutirea pe cladiri si, respectiv, terenul aferent).
Cu stima!
Sunteti scutit numai pentru 50% din proprietate
Eu nu aveam cum sti ca sunteti mostenitor unic. Bineinteles ca, daca toata proprietatea e a dvs., sunteti scutit 100%.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Iulian MANEA, Contabil
Iulian Manea a scris:

Eu nu aveam cum sti ca sunteti mostenitor unic. Bineinteles ca, daca toata proprietatea e a dvs., sunteti scutit 100%.

Va multumesc!
Sa vedem cum va aprecia si instanta...
Pe 9 ianuarie tineti-mi pumnii!
Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite locale persoana cu handicap accentuat trandanus trandanus buna ziua.doresc sa stiu daca sunt scutit de impozitul pe teren si casa (fiind persoana cu handicap accentuat ) si in ce procent. nu inteleg notiunea de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)