avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amanarea aplicarii pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amanarea aplicarii pedepsei

Buna ! Am doua dosare penale in desfasurare , la care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei . Dosarele sunt de natura rutiera . Acuma daca am primit amanarea aplicarii pedepsei inseamna ca pot sa mi iau permisul auto inapoi cu toate categoriile avute anterior ?
Cel mai recent răspuns: aer2019 , utilizator 03:16, 9 Iunie 2020
Hotararea prin care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei nu este o hotarare de condamnare, prin urmare nu vi se anuleaza permisul de conducere. In aceasta situatie permisul se retine pe o durata de 90 de zile. Mai trebuie facuta insa o precizare cu privire la Sentinta penala (daca este definitiva si daca s-a retinut de catre Instanta inderdictia de a conduce anumite vehicule pe perioada termenului de supraveghere).
Daca hotararea este definitiva si nu vi s-a stabilit ca obligatie sa nu conduceti in termenul de supraveghere, il puteti lua inapoi.
Multumesc pentru explicatie . o zi buna !
Permisul de conducere nu este anulat.

Opereaza doar suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice pe o perioada de 90 de zile.

Amanarea aplicarii pedepsei (art. 83 din Codul penal ) nu atrage interdictii si decaderile ce rezulta dintr-o condamnare.

In cazul suspendarii sub supraveghere (art.91 din Codul penal ), permisul este anulat, redobandirea are loc intr-un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.


90 de zile dupa ce s-a dat hotararea definitiva sau de cand mi a fost luat ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am avut un proces pentru alcolemie de 70 .si mi au ... nadiavalorz nadiavalorz Buna ziua.am avut un proces pentru alcolemie de 70 .si mi au dat cu suspendare.pe 21 acum am avut ultimul proces.îl mai pot recupera daca fac recurs. (vezi toată discuția)
An fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest razvan ruja razvan ruja buna am si eu o intrebare am fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest si as dori sa st ce mi se intapla ca nu sti nimik as dori sa stiu in sange cam cat ... (vezi toată discuția)
Există o limită pentru alcoolemie în sânge, cutumiară, până la care instanțele de judecată pot dispune amânarea aplicării pedepsei? andreilunca1986 andreilunca1986 Buna ziua. Exista o limita pentru alcoolemie in sange, cutumiara, pana la care instantele de judecata pot dispune amanarea aplicarii pedepsei? (vezi toată discuția)