Buna ! Am doua dosare penale in desfasurare , la care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei . Dosarele sunt de natura rutiera . Acuma daca am primit amanarea aplicarii pedepsei inseamna ca pot sa mi iau permisul auto inapoi cu toate categoriile avute anterior ?
Hotararea prin care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei nu este o hotarare de condamnare, prin urmare nu vi se anuleaza permisul de conducere. In aceasta situatie permisul se retine pe o durata de 90 de zile. Mai trebuie facuta insa o precizare cu privire la Sentinta penala (daca este definitiva si daca s-a retinut de catre Instanta inderdictia de a conduce anumite vehicule pe perioada termenului de supraveghere).
Opereaza doar suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice pe o perioada de 90 de zile.
Amanarea aplicarii pedepsei (art. 83 din Codul penal ) nu atrage interdictii si decaderile ce rezulta dintr-o condamnare.
In cazul suspendarii sub supraveghere (art.91 din Codul penal ), permisul este anulat, redobandirea are loc intr-un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.