avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Există o limită pentru alcoolemie în sânge, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Există o limită pentru alcoolemie în sânge, cutumiară, până la care instanțele de judecată pot dispune amânarea aplicării pedepsei?

Buna ziua. Exista o limita pentru alcoolemie in sange, cutumiara, pana la care instantele de judecata pot dispune amanarea aplicarii pedepsei?
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:15, 12 Septembrie 2019
Valoarea alcoolemiei din sange nu este singurul criteriu in baza caruia se face individualizarea. Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
In art. 336 din Codul penal , ca sanctiuni sunt prevazute pedeapsa cu inchisoarea ( care poate fi individualizata prin amanarea aplicarii pedepsei , conform art. 83 din Codul penal ) sau amenda penala.

Sanctiunile sunt alternative.

Cea mai avantajoasa este amanarea aplicarii pedepsei, care nu reprezinta o forma de condamnare, ci o forma de supraveghere.

Aceasta nu atrage anularea permisului de conducere, ci suspendarea, pe o perioada de 90 de zile.

Amenda penala, insa, reprezinta o veritabila condamnare, antecendent penal.

Permisul de conducere este anulat, redobandirea putand sa aiba loc in termen de 6 luni de la data platii amenzii penale (ori de la stingerea acesteia, in orice alta modalitate).



Suspendarea sub supraveghere, conform art 91 din Codul penal, atrage anularea permisului de conducere, redobandirea putand fi efectuata in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

An fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest razvan ruja razvan ruja buna am si eu o intrebare am fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest si as dori sa st ce mi se intapla ca nu sti nimik as dori sa stiu in sange cam cat ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicării pedepsei... Lucky Luke Lucky Luke La o alcoollemie de 1.50 respectiv 1.30... Există amendă penală , și amânarea aplicării pedepsei ??? Va mulțumesc anticipat... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului Barbuceanu Barbuceanu Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate ... (vezi toată discuția)