avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amânarea aplicării pedepsei...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amânarea aplicării pedepsei...

La o alcoollemie de 1.50 respectiv 1.30... Există amendă penală , și amânarea aplicării pedepsei ??? Va mulțumesc anticipat...

Lucky Luke a scris:

La o alcoollemie de 1.50 respectiv 1.30... Există amendă penală , și amânarea aplicării pedepsei ??? Va mulțumesc anticipat... P. S. Menționez faptul că am făcut recurs și am angajat un Avocat specializat în în dreptul penal și cu Renume foarte bună pe nivel de țară ...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Exista amandoua.
Pedeapsa este de la 1 la 5 ani sau amendă indiferent de alcoolemie.
Acum, de regulă, practica e cam aşa (cel puţin în Ardeal): La 0.85 - 0.95 se poate da chiar şi renunţare la aplicarea pedepsei (în funcţie şi de alte circumstanţe ale faptei şi ale dumneavoastră)
Între 1.00 şi 1.35, chiar 1.40 se mai dau soluţii de amânare a aplicării pedepsei sau amenzi penale cu executare, la fel, în funcţie şi de alte circumstanţe.
De la 1.45 în sus foarte rar se dau soluţii de amânare a aplicării pedepsei, dar s-au mai văzut, în funcţie de circumstanţele personale ale persoanei acuzate.
Vă recomand să angajaţi un avocat care să vă scoată în relief argumentele forte pentru care ar trebui să se dispună amânarea aplicării pedepsei şi să convingă judecătorul.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Referitor la intrebarea dvs, instanta poate dispune o solutie de amanare aplicarii pedepsei sau o condamnare la amenda penala.
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Vă mulțumesc...

Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis georgiana32 georgiana32 buna ziua am fost condamnata la 10 luni inchisoare cf.art 83,84 NCP care dispune amanarea pedepsei-termen de incarcerare 2 ani pentru savarsirea faptei prev.de ... (vezi toată discuția)
Anulare permis ? ku990 ku990 am doua dosare penale ptr conducere fara permis, perioada intre ele fiind de o luna. Acum o zi a sosit si permisul, dobandit in perioada de cercetare, ... (vezi toată discuția)
Infractiune Ionkalu91 Ionkalu91 La 1,20 alcolemie in sange , la ce hotărâre judecătorească ma pot astepta, fiind la prima abatere, doar ce am mers nici un km si ma oprit poliția, ... (vezi toată discuția)