avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune testamentara. Amenintari.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune testamentara. Amenintari.

Mama mea a avut grija de o matusa din partea tatalui meu care nu a avut nici un copil( asa a ajus sa aiba mama mea grija de ea s-a atasat mult de familia noastra). S-a facut un testament cum ca tot ce este mobil si imobil oriunde va ramane pentru mama mea. Mama mea a avut grija de matusa mea cam vreo 2 ani si jumatate, din toate punctele de vedere atat medicale (ce pot fi dovedite cu acte si operatii la fel cat si cu martori) dupa care a aparut o nepoata din partea matusii mele( fata uneia din surorile decedate) care a convis-o de a schimbat ap cu 2 camere pe o garsoniera conf.1 fara nici o diferenta. Dupa ce aceasta nepoata a luat-o matusa mea a murit cam la 6 luni dupa si a fost inmormantata pe ascuns la 2 zile dupa ce a murit. In testament este mentionat ca mama trebuie sa se ocupe si de funeraliile matusii mele dar dupa ce a fost luata de acea nepoata noi nu am mai stiut nimic de ea. Cand am reusit sa dam de ea foarte greu se facea ca nu ne cunoaste si n-i s-a interzis CATEGORIC SA O CAUTAM. Mama mea a fost si amenintata ca de incearca sa faca ceva o sa o incurce foarte tare pentru acea nepoata a matusii mele are relatii sus puse si noi nu putem face nimic. Pana si vecinii din blocul unde a locuit matusa mea au fost amenintati daca ne zis ceva o incurca cu aceea nepoata. Am fost la notarul unde s-a facut testamentul cu acelasi martor si notarul ne-a zis ca nu e valabil deloc, nici nu a verificat macar. Din cate am aflat noi matusa mea nu a mai apucat sa-si schimbe testamentul ca a fost foarte bolnava la pat dupa ce a luat-o fata surorii ei. Nici garsoniera in care a locuit in ultimele 6 luni de viata nu a fost trecut pe numele ei ci pe cel al fetei surorii ei. Nu a fost facut un contract de intretinere intre mama mea si matusa mea ci doar testamentul.
Va rugam sa ne spuneti daca mama mea poate face ceva sa recupereze ceva din averea care i se cuvine de drept sau daca acel testament facut in prezenta notaruluisemnata si stampilata este valabila?? La notar testamentul a fost facut in prezenta unui martor cum a cerut notarulNoi am fost la acel notar si n-i s-a zis ca nu acolo a fost facut acel testament si este nul. Acel testament are semnatura si stampila notarului respectiv.
Va multumesc pentru timpul acordat cazului meu
Cel mai recent răspuns: Corneanu Mariana , Avocat 17:01, 13 Octombrie 2009
Din punctul meu de vedere, cazul este extrem de complicat.
Solutia ar fi sa apelati la un avocat care sa va asiste in demersurile d-voastra, adica dezbaterea succesiune pe cale judecatoreasca.
In primul rand sa nu aveti frica de relatiile (Cel fel de relatii,de fapt? Extraconjugale? Homosexuale?) doamnei respective. Actionati fara frica cum v-a sfatuit domnul Gabescu.
testamentul incheiat la notar este valabil !!
doar in instanta puteti rezolva aceasta situatie .
relatii cu cineva din palamentul romaniei si avocat din judet de la noi. Atat va pot spune
Ea spune, ca are relatii si ea spune, ca va poate incurca. Daca eu va spun, ca eu sunt Spintecatorul Negru, cu siguranta nu o sa va fie frica de mine. Sa nu va fie nici frica de doamna, care spune, ca are relatii. Spuneti si Dvs. ...

Frica este calea spre partea intunecata. Frica aduce suparare, supararea aduce ura, iar ura aduce suferinte.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
ContSters77883, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire bodo gabriella bodo gabriella mama mea a avut grija de o matusa din partea tatalui meu care nu a avut nici un copil( asa a ajus sa aiba mama mea grija de ea s-a atasat mult de familia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament ... Popescu Ana-Liliana Popescu Ana-Liliana Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament într-o zi,la diferența de 15 min se face la alta persoana apoi iar la 15 min se baga actele ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, fără urmași dar cu cinci surori, a făcut testament pentru cinci nepoți. pot ataca surorile testamentul? glasseswipes glasseswipes Matusa mea nu a avut copii iar parintii numai traiesc. Ea are 5 surori. Ea a facut un testament prin care lasa toate bunurile la 5 nepoti. Intrebarea este: pot ... (vezi toată discuția)