avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarul pe card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarul pe card

La privat, este obligatoriu ca plata salariului sa se facă prin card bancar? Angajatorul meu îmi cere să deschid cont de card motivând că așa este procedura și mai mult, fiind în insolvență, spune că nu are voie să scoată din banca bani numerar. Dumneavoastră ce-mi puteți spune ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 13 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul nu poate dispune efectuarea platii salariului pe card fara acordul salariatului .. in acest sens, se prevede in art.166 (2) C.mun. : Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

Asadar, nu este obligatorie plata salariului prin virament bancar (card).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platile salariale numerar mouserom mouserom Buna ziua . Lucrez la o firma privata si angajatorul ne obliga sa luam salariile pa card . Prin ce modalitate as putea solicita acordarea salariului in numerar ... (vezi toată discuția)
Plata salariului in numerar,fara a fi obligat sa am cont la banca emiliocoresi emiliocoresi Buna ziua, Am rugaminte al advs. sa-mi spuneti dac apot primi salariu in numerar(in mana) fara a avea un cont deschis la o banca. Daca da,care este ... (vezi toată discuția)
Plata salariu card cacenschivio_GL; cacenschivio_GL; Buna Ziua!Sunt interesat daca este obligatoriu ca angajatorul sa-mi ceara deschiderea unui cont curent in care sa-mi plateasca salariu?Pina acum ridic ... (vezi toată discuția)