avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apel Pronuntare Decizie Fond in caz de inselatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apel Pronuntare Decizie Fond in caz de inselatorie

Imi cer scuze anticipat daca am postat in categoria gresita dar nu am identificat alta care sa corespunda situatiei mele.

Buna seara,

Astazi am vazut pe portalul just.ro ca in dosarul in care sunt constituit parte civila ca si parte vatamata a avut loc o pronuntare a deciziei pe fond in care inculpatul este obligat sa imi restituie suma :
În temeiul art. 397 C.proc.pen. rap. la art. 25 şi 23 C.proc.pen. admite acţiunea civilă formulată de partea civilă (eu) şi obligă inculpatul (inculpatul) la plata sumei de ... lei, reprezentând contravaloarea prejudiciului.

El a fost condamnat in acest dosar, dar aplicarea pedepsei amanate.
În temeiul art. 83 alin. 1 C.pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit potrivit art. 84 C.pen.

Avocatul acestuia cu care am discutat prin mesaje (nu sunt in tara) mi-a promis in mai multe randuri ca inculpatul o sa imi restituie suma, chiar si inaintea pronuntarii sentintei, dar acest lucru nu s-a intampla. Intrebandu-l despre dosar mi-a comunicat ca si in alte dati ca o sa mi se retituie suma, dar nu mai am incredere in asta. Mi-a spus ca o sa imi trimita suma pana inaintea termenului de la Apel si ca ne vedem la Apel.

Va rog sa ma ajutati sa imi recuperez prejuduciul cu cat mai putina bataie de cap din strainatate.

Multumesc si o seara buna,
Alex
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2017
alexxxxx, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:08, 14 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Cabinet Avocat Teris Mihai a scris:

După rămânerea definitivă a hotărâri poți apela la un executor judecătoresc in vederea executării silite, direct sau prin intermediul unui avocat.

Buna ziua si multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.

Pentru ca inculpatul a inselat mai multe victime in felul in care am fost eu inselat, el s-a si asigurat ca victimele nu au ce sa recupereze de la el, deci executorul judecatoresc nu are ce sa execute de pe numele lui.

Intrebarea mea este, daca cumva prin eventualul Apel pe care il fac, il pot obliga la plata sumei datorate facand dovada ca el mi-a promis in mai multe randuri aceasta dar nu s-a tinut de cuvant.
Problema am inteles ca este de executare,solvablitatea debitorului/inculpat,la ce sa-l mai obligati prin apel daca nu puteti executa hotararea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicație sentință. .. Allynta1984 Allynta1984 Problema Juridica: Buna ziua Imi Puteți explica mai exact ce scrie in sentința de mai jos: Tip soluție: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 396 ... (vezi toată discuția)
Explicație sentință Allynta1984 Allynta1984 Buna ziua Imi Puteți explica mai exact ce scrie in sentința de mai jos: Tip soluție: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 396 C.proc.pen. şi ... (vezi toată discuția)
Am primit sentinta asta, acuma eu nu stiu daca am primit sau ... RealGhost RealGhost Am primit sentinta asta, acuma eu nu stiu daca am primit sau nu inapoi dreptul de conducere, trebuie sa ma duc la politie si sa intreb sau cum se ... (vezi toată discuția)