avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara si rata la banca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara si rata la banca

In urma divortului copii au ramas la mama. Tatal are rata la banca si de platit pensie alimentara. Care este prioritatea la plata si care este proportia din salariul tatalui in vederea achitarii acestora.
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 13:48, 14 Decembrie 2017
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au legatura, trebuie sa platesca pensia stabilita si apoi se descurca si cu banca.. daca nu poate plati si e o datorie comuna, poate pretinde de la fosta sotie jumatate din rata.,
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
Tatal primeste de la angajator un salariu net din care trebuie sa se descurce si cu rata si cu pensia stabilita de instanta. Asta in cazul in care achita la timp si de bunavoie.
In cazul restantelor, atat la pensie, cat si la rate, se poate ajunge la executare silita. Executarea silita prioritizeaza pensia ca 50% din net (retinere maxima). Dupa ce datoria de pensie se va fi stins, poate aparea si banca cu o poprire de 1/3 din net (daca exista un singur creditor) respectiv 50% din net (daca exista mai multi creditori).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popririi banci + poprire pensie de intretinere minor(transformata din procent in suma fixa) + restanta pensie alimentara. care este solutia care ma poate ajuta sa nu ajung un om al strazii? clericul clericul - In 2019, in urma divortului, s-a stabilit pensia alimentara de 25%(1/4) din venit pentru minor. - In 2020, fosta sotie a infiintat poprirea de 33% din venit ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor drasim drasim Buna ziua! Am divortat la notar in conditii amiabile si am stabilit pensia de intretinere 1 copil minor la 50% din salariul net(care este minimul pe economie ... (vezi toată discuția)