avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte personale - pașaport pentru minor care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte personale - pașaport pentru minor care locuiește în străinătate

Buna seara. Am si eu o întrebare. Locuiesc în Austria, am avut o relație cu cineva din care rezultă si un copil . Tatăl copilului a plecat în Germania. In luna martie copilul împlinește un an si trebuie schimbat pasaportul, cum se procedează în acest caz când tatăl copilului nu cooperează, iar copilul poartă numele lui. Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Loryley , utilizator 11:17, 14 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a va furniza un raspuns mai exact trebuie sa expuneti chestiunea mai in amanunt cu referire la domiciliul actual al minorului intrucat procedura este diferita in functie de anumite elemente.
Potrivit legislatiei romane, in cazul in care minorul s-ar afla in tara si ar fi necesara eliberarea pasaportului, poate fi formulata cerere de Ordonanta preşedintiala adresata Judecatoriei din circumscriptia de domiciliu pentru - suplinirea consimtamantului necesar eliberarii pasaportului, sentinta pronuntata in regim de urgenta suplinind consimtamantul parintelui care refuza sa coopereze pentru eliberarea pasaportului
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
ContSters450643, utilizator
Copilul s-a născut în Austria și are domiciliul în Viena. dar pe pasaport la rubrica...domiciliu....scrie cluj, tatăl copilului având domiciliul în județul cluj.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca locuiti de fapt in strainatate, nu echivaleaza cu domiciliul stabilit in strainatate, ar trebui sa aveti pasaport crds.
Adresati-va judecatoriei pt ca aceasta sa stabileasca domiciliul copilului la dvs in Austria si sa suplineasca acordul tatalui pt eliberarea pasaportului. Faceti-i acte copilului pt a dovedi ca are domiciliul acolo si apoi nu veti mai avea probleme la iesirea din tara dupa o vizita in Romania.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De acord cu opinia anterioara a moderatorului. Ca si procedeu juridic formulati o actiune pentru incredintarea minorului pe drept comun si separat o cerere de ordonanta presedintuala pentru suplinirea consimtamantului tatalui la eliberarea pasaportului si stabilire domuciliu.
Pentru exemplificare puteti vedea speta similara in link-ul urmator [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
ContSters450643, utilizator
Vă mulțumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatoria copilului in starinatate Oana si alexis Oana si alexis Buna !!cum pot obtine actele necesare pt a calatori cu copilul in strainatate atata timp cat tatal nu vrea sa mi le acorde.specific ca nu ii plateste pensia ai ... (vezi toată discuția)
Refuz acord pentru pasaport minor george12345 george12345 buna ziua, cum se poate da in judecata un parinte, care nu e de acord cu plecarea din tara ( in vacante) a mamei cu fetita, si nici cu emiterea ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei asupra minorului bună eu sunt cetățean roman cu rezidenta in elveția .anul ... Daria911 Daria911 Bună Eu sunt cetățean roman cu rezidenta in Elveția .Anul acesta am dat naștere la o fetița superba in România .Tatăl este român eu având dubla ... (vezi toată discuția)