avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am semnat la internare că nu voi face cerere de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am semnat la internare că nu voi face cerere de despăgubire în caz de malpraxis dar am fost desfigurat. Nu mai pot solicita daune morale și materiale?

La internarea intr-o clinica privata am semnat un set de formulare in care printre altele se spune ca nu am dreptul sa aduc nici o cerere de despagubiri in caz de malpraxis. Dupa operatie am iesit cu fata desfigurata ochii sunt inegali si nu se mai inchid. Un ochi e mai mare decat celalat campul vizual e limitat, ochii fie lacrimeaza ziua fie sunt uscati noaptea fiindca nu se inchid, si cel mai dificil e ca fata acum are aspect teribil de" horror look". Cand am cerut daune mi s-aratat setul de formulare semnate la internare si mi s-a spus ca in baza lor nici o instanta nu imi va oferi dreptate si nici plata la daune morale dau materiale. E adevatat?
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:28, 19 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti cu contractul la un avocat sa aprecieze daca aveti sanse pentru obtinerea de daune morale.
Chiar daca ati semnat cu clauze asta nu inseamna ca au si dreptul sa va desfigureze si apoi sa dea vina pe malpraxis.
"Orice intelegere intre parti, in afara legii, este nula si neavenita". Ceea ce ati semnat dvs. nu are nicio valoare juridica, dvs. nu sunteti in pozitia de a exonera de raspundere un medic pentru consecintele actului medical. La limita, nu puteti solicita unui medic sa va eutanasieze, lasandu-i ca justificare o declaratie.
Mai mult, cum v-a spus si Cyan, puteati sa va angajati sa nu contestati rezultatul estetic al operatiei - deduc ca v-ati supus unei operatii estetice - , adica sa nu-i reprosati ca nu aratati ca Sophia Loren, dar nu sa va treziti cu organe cu disfunctionalitati.
Cautati-va de urgenta un avocat si incepeti actiunea; o sa constatati ca vin cu propuneri de negocieri.
În opinia mea puteți acționa clinica în solidar cu medicul pentru a vă despăgubi pentru prejudiciile estetice suferite. Acel contract nu este valabil, deoarece art. 1355 Cod Civil prevede următoarele: ”Răspunderea pentru prejudiciile cauzate integrității fizicie sau psihice ori sănătății nu poate fi înlăturată ori diminuată decât în condițiile legii,
Vă sfătuiesc să apelați la un avocat pentru a vedea cu exactitate ce este prevăzut în acea convenție și să puteți alege un drum viabil pentru a repara prejudiciile suferite.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In art.1355(4)NCC se prevede expres"Declaratia de acceptare a riscului producerii unui prejudiciu nu constituie,prin ea insasi,renuntarea victimei la dreptul de a obtine plata despagubirilor."Asa ca, mergeti cu actele la un avocat ptr.detalii si, eventual formulare actiune in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte multe astfel de situatii se termina la negocieri, partile de regula gasesc o cale de mijloc. Aveti nevoie, zic eu, de un avocat care cunoaste bine domeniul, sumele unde se invart despagubirile, tipolgia contractelor etc.
Va recomand sa incercati sa gasiti un avocat care a avut astfel de situatii, incercati sa negociati inclusiv operatiile viitoare de care veti avea nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis nastere AlinaS2019 AlinaS2019 Buna ziua, Pe data de 25 Martie, am nascut la o clinica privata din Constanta iar planul nostru de nastere nu a fost respectat deloc. Nu stiu daca acel ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli dupa tratament gresit la o clinica de estetica bogdan2014 bogdan2014 Buna ziua. Am facut,la o clinica din Bucuresti, clinica care se ocupa cu tratamente estetice, o interventie denumita \\\\"micropigmentarea scalpului\\\\". Mai ... (vezi toată discuția)
Despagubiri banesti pentru malpraxis dumibog dumibog Subiect: Despagubiri pentru malpraxis In cazul nefericit in care ai fost victima unui malpraxis care credeti ca este cea mai buna si mai rapida varianta ... (vezi toată discuția)