avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in ce conditii institutia poate cere ca salariatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in ce conditii institutia poate cere ca salariatii unei institutii publice care sunt personal contractual sa devina functionari publici

Buna ziua !

Lucrez intr-o institutie publica in care toti salariatii
suntem personal contractual.
Unii colegi considera ca ar trebui sa fie functionari publici,
pentru ca au aceleasi functii si atributii
ca si functionarii publici,
si de aceea institutia noastra ar trebui sa faca demersuri
pentru ca personalul contractual sa devina functionari publici.

Va rugam frumos sa ne ajutati cu cateva sfaturi,
- in ce conditii institutia publica poate cere ca
salariatii sai care sunt personal contractual
sa devina functionari publici ?
- ce demrsuri ar trebui sa faca institutia publica ?
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:29, 18 Noiembrie 2024
Legea 188/1999
art.111
(1) Autorităţile şi instituţiile publice care au prevăzute în statele de funcţii posturi de natură contractuală, care presupun exercitarea unor atribuţii dintre cele prevăzute la art. 2 alin. (3), au obligaţia de a stabili funcţii publice în condiţiile art. 107.
.....
(3) Persoanele încadrate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată în posturi de natură contractuală care au fost stabilite şi avizate ca funcţii publice vor fi numite în funcţii publice de execuţie dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 54 şi condiţiile de vechime în specialitatea studiilor corespunzătoare clasei şi gradului profesional ale funcţiei publice.
.....
Acest lucru înseamnă
transformarea posturilor ?
Intr-adevar,

Cititi aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri !
Buna ziua, am inteles ca legea 188 a fost inlocuita de codul administrativ 57/2019. Exista un corespondent al celor mentionate de dvs in acest nou cod?

Alte discuții în legătură

Transformare post din contractual in functionar public Mitica Pasan Mitica Pasan Sunt angajat in politia locala ca paznic contractual cu studii medii generale .Eu am liceul cu bacalaureat si am atributii de serviciu ca ale unui politist ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public micutamy micutamy Buna ziua, am si eu o intrebare , daca esti angajat intr-o Primarie ca personal contractual si doresti sa te transformi in functionar public cum se poate ... (vezi toată discuția)