avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am cumpărat marfă din China dar coletul a avut ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am cumpărat marfă din China dar coletul a avut adresa de livrare incorectă și a fost returnat. Ce post să fac, pentru că nu vor să-mi restituie banii?

Buna seara, am trimis pe data de 23.10.2017 suma de 1815$ spre o firma din china ( cu care am mai colaborat) iar coletul care a ajuns avea detalii incorecte valore adresa etc... si a fost returnat, am vorbit cu furnizorul si nu a fost de acord sa imi returneze bani, se mai poate face ceva?
Ultima modificare: Duminică, 24 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: icealinutza , utilizator 20:16, 3 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc frumos pentru raspuns.
Comanda a fost plasata in mediul online - magazin virtual ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati platit prin PayPal, dupa 30 de zile, in cazul ca nu ati ajuns la o intelegere, va adresati lor si ei va despagubesc. Daca ati platit altfel, ziceti ca "defavorizatul" cand a scapat caciula pe garla: sa fie de sufletu' tati'.
Iar pe viitor, ca invatatura, nu mai cumparati nimic daca nu accepta plata prin PayPal.
Ati violat una din legile de bazâ a comertului international!!!
Ati acceptat sâ plâtiti fâra garantii.
Câ garantia este bancarâ, de asigurare cumpârâtor (deci dvs) sau vânzâtor cu ochii mici, în comertul international vâ trebuie o garantie.
Ar mai fi o solutie dacâ greseala de adresâ ar apartine vânzâtorului si plata ar fi fost fâcutâ printr-o bancâ sau site garantând satisfactia clientului.
O altâ solutie ar fi sâ negociati, sâ platiti din nou transportul dar printr- un organism prezentând garantii.
Ultima alternativâ ar fi atacarea pe Internet a comerciantului prin distrugerea reputatiei acestuia pe toate site-urile de comercializare pe care acesta le foloseste.
Putine sanse de reusitâ, deschide mâine alt cont pe acelas site.

Alte discuții în legătură

Nu am primit comanda vali cucu vali cucu Am facut comanda de 2 proteze auditive. Am achitat cu cardul. Am primit e-mail precum ca pe 10 nov. 2017 comanda ajunge in tara. Nu am primit nici acum ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Am luat teapa cu un furnizor de piese auto de pe olx MEMETIUXEL MEMETIUXEL Am comandat la el o -panglica spirala ptr air bag la un Megane 2 , tipul mi-a spus ca a trimis-o NOUA si cu garantie in cutie , se cam eschiva la raspuns la ... (vezi toată discuția)