avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retinere colet in vama... este posibil?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retinere colet in vama... este posibil?

Buna ziua

As dori sa comand multe produse cosmetice si de ingrijirea personala... circa 1000 produse. Suntem 10 colege si pt a nu achzitiona separat, am luat un pachet mare impreuna, pretul fiind chilipir/per lot

Coletul va veni prin Fan Courier si as dori sa stiu daca au dreptul sa opreasca acest pachet in vama sub suspiciunea ca le comercializez?

Daca peste cateva luni (4-5) mai comand unul la fel de mare, pot fi banuita de comercializare?

Intreb pt am mai cumparat de pe ebay cate ceva (colete f mici) si au venit prin posta, iar acestia m-au intrebat daca le comercializez. Mi s-a parut ciudat pt ca erau foarte putine produse si era vizibil ca sunt achzitionate pt uz personal.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 17:57, 27 Noiembrie 2010
Daca dovediti ca sunteti mai multe colege va pot returna coletul chiar daca il vor retine.
Este cumparat prin contul meu de paypal asa ca doar eu figurez ca titulara.
Singura dovada pe care o pot aduce este cate o declaratie de la cele cu care am achizitionat produsul.

Sper totusi sa nu mi-l opreasca in vama
Daca aveti dovezi concrete se va rezolva.
Daca ati achizitionat din afara UE atunci platiti si vama si TVA peste o anumita valoare, respectiv pentru anumite produse, indiferent daca sunt pentru uzul personal sau pentru comercializare. Cel putin asa vrea legea.
Daca pachetul este din UE (aici controalele se fac doar prin sondaj, din motive de siguranta) atunci normal nu se plateste vama si TVA daca bunurile sunt pentru uz personal, precum s-a mentionat mai sus. Tot cu o mica exceptie, daca sunt produse accizabile (tigari, alcool etc).
La coletul ala veti plati TVA si taxe vamale in functie de ce produse sunt acolo chiar in oficiul postal vama. Ei probabil va vor cere sa-l deschideti ca sa vada ce produse aveti si la ce categorii de taxe se incadreaza.
Va recomand sa aveti dovada platii (factura, tranzactie, etc) pentru ca in functie de aia se aplica taxele si fara dovada valorii nu va vor elibera coletul.

Alte discuții în legătură

Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Cumpar jucarii din china pt mine taxe vamale? pitt_maria pitt_maria buna ziua vreau sa cumpar jucarii din china pt mine si cativa prieteni. am gasit o firma din china pe net, comanda pe net, banii ii trimit prin banca si mi-a ... (vezi toată discuția)
Probleme la vama - import replica airsoft 82_Persoana_Fizica 82_Persoana_Fizica Buna ziua, Am comandat un colet din China, continand acesorii si o replica airsoft prin curierat. (Sunt Persoana Fizica, nu am firma sau PFA.) Am EORI, ... (vezi toată discuția)