avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cumpar jucarii din china pt mine taxe vamale?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cumpar jucarii din china pt mine taxe vamale?

buna ziua
vreau sa cumpar jucarii din china pt mine si cativa prieteni. am gasit o firma din china pe net, comanda pe net, banii ii trimit prin banca si mi-a scris
"the minimum order is( 20 ) pieces and 25usd each ...
the 25x20 pieces =500 usd including tax and shipment to Romania
about the payment is bank transfer"
eu in tara mai platesc ceva taxe? o sa ridic coletul de la posta? coletul are cam 60kg
va multumesc
Cel mai recent răspuns: pitt_maria , utilizator 11:00, 16 Martie 2011
depinde de valuarea insrisa din cate stiu eu. Am cumparat si eu din china diverse lucruri si nu am platit taxe vamale, insa valuarea a fost mult mai mica decat a ta. intereseazate de pragul peste care se percep taxe vamale pt marfuridin afara UE si incearca sa nu il depasesti (mai multe pachete de ex)
nu sunt mari taxele, la 500 E nu cred ca o sa te speri de taxa, cred ca se ridica pe la cativa E.
Platiti sigur TVA. Posibil si ceva procente peste ca taxa vamala (in functie de incadrarea jucariilor).
Ce am aflat este ca nu te lasa pe persoana fizica sa aduci decat un numar mic sa zicem cam de maxim 5 bucati, ca la mai multe se presupune ca vrei sa le comercializezi. Coletul se ridica de la vama, dupa vamuire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz rezolvare claim in uk Tonyde Tonyde Buna ziua! Nu cred ca e categoria potrivita pt problema mea dar alta n-am gasit. Printr-o conjunctura am ajuns sa detin o bicicleta undeva in Tara Galilor ... (vezi toată discuția)
Taxa vat RowleyRose RowleyRose Recent am gasit site-ul redbubble si m-am gandit sa imi fac si eu un cont si sa incerc sa imi vand desenele/logo-urile pe el insa aceasta 'Taxa VAT' ma ... (vezi toată discuția)
Dreptul de folosire al domeniului Bogdan V Bogdan V Buna ziua, Daca firma are un domeniu www rezervat pe un an de zile prin plata facturii catre firma de hosting, este posibil ca o firma straina, din China de ... (vezi toată discuția)