avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Probleme la Vama - Import Replica Airsoft
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Probleme la Vama - Import Replica Airsoft

Buna ziua,

Am comandat un colet din China, continand acesorii si o replica airsoft prin curierat. (Sunt Persoana Fizica, nu am firma sau PFA.)

Am EORI, s-au calculat taxele vamale + tva, dar coletul e ramas blocat la vama si mi se cere un CE Certificat de Conformitate pentru replica.

Aceste replici nu sunt considerate jucarii, ci articole sportive din 2010.
Eu l-amcumparat pentru uz personal nu pentru comercializare.

Am inteles daca nimeni (producator / comerciant) nu dispune de aceste acte, responsabilitatea cade pe importator, adica pe mine.

Exista formular pentru asa ceva?

Multumesc, anticipat
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:08, 12 Iunie 2012
Nu puteti introduce in UE, ca persoana fizica sau privata produse care nu au certificate de conformitate cu legislatia UE.
Atunci ce optiuni am defapt?
Obtineti de la producator un certificat de conformitate cu normele europene

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpar jucarii din china pt mine taxe vamale? pitt_maria pitt_maria buna ziua vreau sa cumpar jucarii din china pt mine si cativa prieteni. am gasit o firma din china pe net, comanda pe net, banii ii trimit prin banca si mi-a ... (vezi toată discuția)
Retinere colet in vama... este posibil? ina_enache ina_enache Buna ziua As dori sa comand multe produse cosmetice si de ingrijirea personala... circa 1000 produse. Suntem 10 colege si pt a nu achzitiona separat, am ... (vezi toată discuția)
Comanda de pe ebay anglia mp36 mp36 Bună seara! Am și eu o problemă și vreau să vă cer ajutorul. Zilele trecute am comandat niște produse cosmetice de pe ebay Anglia. Majoritatea sunt ... (vezi toată discuția)