Cum se procedează pentru recuperarea drepturilor banesti necuvenite personalului civil din MApN?
Se aplica prevederile art 256 din Legea 53/2003, republicată sau ale art 24, alin (2) din OG 121/1998 (coraborate cu art 9 din OG 121/1998), adică se emite decizie de imputare pentru toată perioada (3 ani) in sarcina persoanei care a beneficiat de drepturile bănești necuvenite, sau se emite doar pe un an împotriva acesteia și pentru al doilea și al treilea împotriva vinovățiilor?
Legea din 2003 (republicată) nu e mai "puternica" decât ordonanța din 1998?
Menționez că este vorba despre un salariat civil și nu despre un cadru militar.
Și este corect ca salariatul civil de la alt minister să plătească pentru 3 ani,
iar cel din sistemul național de apărare sa plătească doar pentru un an?
Da, e corect ce spuneți dumneavoastra, dar eu mă refeream la faptul că atunci când paguba este constatată la mai mult de un an, dar nu mai târziu de trei ea este stabilită în sarcina vinovățiilor in sistemul național de apărare, iar la ceilalți bugetari se stabilește în sarcina beneficiarului.
In cazul asta mai e corect?
Civil sau militar
cioly
sunt cadru militar si din aceasta postura am comis urmatoarea infractiune: in anul 2008 am falsificat un contract de inchiriere a unui imobil, în sensul că ... (vezi toată discuția)