avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare drepturi bănești necuvenite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare drepturi bănești necuvenite

Cum se procedează pentru recuperarea drepturilor banesti necuvenite personalului civil din MApN?
Se aplica prevederile art 256 din Legea 53/2003, republicată sau ale art 24, alin (2) din OG 121/1998 (coraborate cu art 9 din OG 121/1998), adică se emite decizie de imputare pentru toată perioada (3 ani) in sarcina persoanei care a beneficiat de drepturile bănești necuvenite, sau se emite doar pe un an împotriva acesteia și pentru al doilea și al treilea împotriva vinovățiilor?
Legea din 2003 (republicată) nu e mai "puternica" decât ordonanța din 1998?
Menționez că este vorba despre un salariat civil și nu despre un cadru militar.
Cel mai recent răspuns: FNUASS , utilizator 10:54, 19 Decembrie 2017
Se aplica OG 121/1998.
Și este corect ca salariatul civil de la alt minister să plătească pentru 3 ani,
iar cel din sistemul național de apărare sa plătească doar pentru un an?
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2017
FNUASS, utilizator
Termenul de angajare a raspunderii patrimoniale este de cel mult 3 ani de la data primirii sumelor si in cazul salariatilor civili din cadrul MApN.
Da, e corect ce spuneți dumneavoastra, dar eu mă refeream la faptul că atunci când paguba este constatată la mai mult de un an, dar nu mai târziu de trei ea este stabilită în sarcina vinovățiilor in sistemul național de apărare, iar la ceilalți bugetari se stabilește în sarcina beneficiarului.
In cazul asta mai e corect?
Unde ati intalnit dvs aceasta situatie?

Recuperarea se face de la persoana care a cauzat prejudiciul.

Alte discuții în legătură

Termene de decadere - raspunderea materiala a militarilor pentru pagubele produse institutiilor ymg24 ymg24 Art. 24. - (1) Răspunderea materială a militarilor pentru pagubele produse instituţiilor publice prevăzute la art. 2 poate fi stabilită numai în cazul ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unor sume nedatorate, platite cu titlu de compensatie lunara pentru plata chiriei dan_co dan_co Buna ziua. As dori sa stiu care este procedura pe care trebuie sa o urmeze o institutie publica din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta ... (vezi toată discuția)
Civil sau militar cioly cioly sunt cadru militar si din aceasta postura am comis urmatoarea infractiune: in anul 2008 am falsificat un contract de inchiriere a unui imobil, în sensul că ... (vezi toată discuția)