avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicul a cumpărat o mașină pe numele meu. Cum pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicul a cumpărat o mașină pe numele meu. Cum pot proceda ca să îi revină lui obligațiile de proprietar?

buna ziua,

cand eram minor bunicul meu a cumparat o masina si a trecut-o pe numele meu, astfel incat, de cand sunt major, sunt practic proprietarul automobilului.

Imi puteti spune va rog cum s-a putut realiza aceasta trecere pe numele meu in conditiile in care nu imi amintesc sa fi semnat ceva la momentul respectiv (eram minor) si mai ales daca si cum pot proceda astfel incat sa ii "returnez" masina bunicului, deoarece el este proprietarul de facto.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihai01234 , utilizator 20:17, 18 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca figurati drept proprietar al bunului mobil ,puteti sa ii "returnati" bunicului vehiculul prin contract de vanzare cumparare,prin contract de donatie
buna ziua,
multumesc pentru raspunsul rapid.
Da, asa este, aceste 2 variante sunt teoretic posibile, insa cel mai probabil va refuza..
Am uitat sa scriu ca, datorita faptului ca relatiile din familia noastra s-au deteriorat, imi doresc sa gasesc o solutie pentru anularea acelui eventual act prin care a fost trecut automobilul pe numele meu.
Am citit pe internet ca de exemplu se poate refuza mostenirea . Stiu ca nu e acelasi lucru, insa ma gandesc ca poate exista ceva asemanator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mostenirea se lasa dupa deces, nu cat bunicul este in viata.
Care e motivul dv.?
stiu, tocmai de aceea intreb aici daca exista vreo modalitate juridica prin care pot afla cum am ajuns proprietar cand eram minor si daca si cum pot anula/refuza aceste acte. (eventual sa ma adresez RAR?)
Motivul este ca nu am nevoie de aceasta masina si nu doresc cheltuielile si eforturile necesare pentru ea, avand in vedere ca locuim departe si ca relatiile nu sunt dintre cele mai bune.
Initial desfasurati demersuri pentru clarificare situatie la nivelul familiei dv=parinti,veri,etc
Mai puteti desfasura demersuri la administratia fiscala teritoriala inclusiv la SPR evidenta auto

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare vehicul catre o terta persoana fara acte perfectate cu vanzatorul initial milangheorghe milangheorghe Buna ziua va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea speta, In 27.12 2001 an achizitionat un autoturism in baza unui act olograf certificat de 2 martori. In anul ... (vezi toată discuția)
Cumparator auto razgandit bel moni bel moni Buna ziua am si eu o intrebare am vandut masina unei persoane care s-a razgandit dupa ce am semnat actele de v-c la un birou de acte auto pe talon e trecut la ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini vandute miorita_m miorita_m Buna ziua Am si eu o intrebare legata de modalitatea de radiere a unei masini. Masina a fost vanduta ,iar in momentul vanzarii s-a incheiat la un birou de ... (vezi toată discuția)