cand eram minor bunicul meu a cumparat o masina si a trecut-o pe numele meu, astfel incat, de cand sunt major, sunt practic proprietarul automobilului.
Imi puteti spune va rog cum s-a putut realiza aceasta trecere pe numele meu in conditiile in care nu imi amintesc sa fi semnat ceva la momentul respectiv (eram minor) si mai ales daca si cum pot proceda astfel incat sa ii "returnez" masina bunicului, deoarece el este proprietarul de facto.
Nu vorbiti cu bunicul, trimiteti-i o notificare oficiala, cu termen, eventual prin executor. Sa vorbiti vorbe nu duce nicaieri, de aceea nu v-am dat acest sfat.
Sa il puneti in intarziere printr-o notificare oficiala e altceva.
dupa indelungi demersuri cu institutiile financiare de aici si de unde era inscrisa masina, dosarul fiscal a fost transferat aici si masina inscrisa , de asemenea am mi-a fost data o decizie de impunere cu impozit si penalizari + amenda pt intarziere de depunere pe care a trebuit sa le platesc. A durat mult din cauza ca rapsunsurilor intarziate, procedurilor si a nevoii unei copii a cartii de identitate a masinii, neinstruirea angajatilor postei cu aplicatia de plata etc.. .
Am revazut actele din dosarul fiscal si vreau sa fac o corectare a situatiei pe care am expus-o la inceput - si anume ca totusi este semnatura mea pe documentul acela , chiar daca mai exista o hartie (nu imi aduc aminte exact numele) in care parintele a scris. Cred ca asadar ca a fost ceva de genul semnaturii mele cu acceptul parintelui, deoarece atunci eram minor.
Acestea fiind zise as vrea sa intreb ce optiuni am acum cu masina, ma intreb daca ce a scris dl. trandafir pe pagina 2 ar fi fezabil, deoarece bunicul a zis ca nu vrea sa fie vanduta masina si eu as vrea sa nu mai fie pe numele meu.