avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Sunt dat în judecată de vecinul meu din cauza unei ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Sunt dat în judecată de vecinul meu din cauza unei construcții. Poate obține despăgubiri dacă acea construcție a fost făcută cu autorizație?

Stau la parter iar Vecinul meu de deasupra de la etajul 1 m a dat in judecată cum ca din cauza acoperișului balconului meu, construit cu autorizație de construcție de către o firma de construcții, a fost inundat dumnealui. In plângerea pe care a depus o la judecătorie a susținut ca acoperișul balconului meu optureaza apa de ploaie si l a inundat. Acum solicita despăgubiri financiare. Are dreptate?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 20:48, 15 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vecinul va trebui sa solicite instantei de judecata sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specialitatea constructii pentru a se stabili daca respectivul acoperis este cauza inundarii.
Daca prin raportul de expertiza se confirma, instanta de judecata poate stabili in sarcina dvs. sa platiti despagubiri.
Presupun ca autorizatia de ctie. ati primit-o in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata. Tot prin expertiza trebuie sa se concluzioneze daca a fost respectat proiectul de catre firma care a construit balconul, respectiv daca proiectul intocmit asigura etanseizarea sau putea produce inundatie la vecin.
Daca prin raport se constata ca nu s-a respectat proiectul de catre constructor sau proiectantul a intocmit un proiect gresit, dupa caz, pentru a recupera plata de catre dvs. a daunelor produse vecinului (stabilite de instanta de judecata) va puteti indrepta prin actiune in instanta, dupa caz, asupra firmei de ctii. sau a proiectantului.
Va trebui analizata cererea de chemare in judecata ( daca aceasta a fost formulata si inregistrata la instanta), formulata o intampinare, iar ulerior pe baza unor probe urmeaza a se dovedi faptul ca, motivul inundarii balconului vecinului nu se datoreaza acoperisului aflat in proprietatea Dvs. Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie balcon. micky02ct micky02ct Buna ziua! Mama a cumparat acum 3 luni un apartament la et.1 care are balconul din constructie modificat in bucatarie si inca un balcon de 21 mp, construit ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica zada59 zada59 La solicitarea unei autorizatii de constructie e suficienta expertiza tehnica pe apartamentul in cauza, sau e nevoie de o expertiza pe intregul bloc? (vezi toată discuția)
Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)