Stau la parter iar Vecinul meu de deasupra de la etajul 1 m a dat in judecată cum ca din cauza acoperișului balconului meu, construit cu autorizație de construcție de către o firma de construcții, a fost inundat dumnealui. In plângerea pe care a depus o la judecătorie a susținut ca acoperișul balconului meu optureaza apa de ploaie si l a inundat. Acum solicita despăgubiri financiare. Are dreptate?
Vecinul va trebui sa solicite instantei de judecata sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specialitatea constructii pentru a se stabili daca respectivul acoperis este cauza inundarii.
Daca prin raportul de expertiza se confirma, instanta de judecata poate stabili in sarcina dvs. sa platiti despagubiri.
Presupun ca autorizatia de ctie. ati primit-o in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata. Tot prin expertiza trebuie sa se concluzioneze daca a fost respectat proiectul de catre firma care a construit balconul, respectiv daca proiectul intocmit asigura etanseizarea sau putea produce inundatie la vecin.
Daca prin raport se constata ca nu s-a respectat proiectul de catre constructor sau proiectantul a intocmit un proiect gresit, dupa caz, pentru a recupera plata de catre dvs. a daunelor produse vecinului (stabilite de instanta de judecata) va puteti indrepta prin actiune in instanta, dupa caz, asupra firmei de ctii. sau a proiectantului.
Va trebui analizata cererea de chemare in judecata ( daca aceasta a fost formulata si inregistrata la instanta), formulata o intampinare, iar ulerior pe baza unor probe urmeaza a se dovedi faptul ca, motivul inundarii balconului vecinului nu se datoreaza acoperisului aflat in proprietatea Dvs. Cu stima,
Expertiza tehnica
zada59
La solicitarea unei autorizatii de constructie e suficienta expertiza tehnica pe apartamentul in cauza, sau e nevoie de o expertiza pe intregul bloc? (vezi toată discuția)