avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Buna ziua,
Sunt in concediu crestere copil, din 26 ianuarie trebuie sa ma intorc la serviciu. Societatea de unde am intrat in cic are biroul central in Braila, eu activam la un birou in Iasi, cand am intrat eu in cic, au angajat pe cineva in locul meu, apoi au inchis biroul iar persoana respectiva, timp de cateva luni a lucrat de acasa apoi au pus-o sa isi dea demisia. Acum nu mai vor sa ma primeasca inapoi pe motiv ca nu au ce face cu mine, eu am trimis deja instiintare de incetare a suspendarii CIM prin posta cu recomandata si scrisoare cu declaratie de continut, care nu o vor primi pt ca ar ajunge maine iar ei nu mai sunt la birou, si am trimis si pe mail.
Azi am primit un mesaj de la o colega din birou cu sefa ca voi primi raspuns la mail dupa data de 3 ianuarie si ca sa o sun pe sefa.
Eu stiu ca sunt obligati sa ma primeasca, firma nu este in faliment, nu s-au reorganizat nu s-a intamplat nimic din care legal sa nu ma poata primi, mi s-a spus sa sun sa mi se ofere solutia, eu nu vreau sa sun, vreau sa primesc raspunsul pe mail, nu vreau sa am discutii telefonice vreau raspunsuri scrise in caz de voi ajunge in instanta.
Acum va intreb eu, ar putea face ceva sa nu ma primeasca, cica solutia i-ar fi fost data de dna care se ocupa de contractele de munca cumva de HR
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:22, 23 Decembrie 2017
Singura posibilitate ar fi : concedierea pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.
Angajatorul este obligat sa va asigure un loc de munca.
Nu are nicio obligatie de a asigura un loc de munca , angajatorul.

Acesta are doar obligatia de a o reprimi la munca dupa revenirea din CCC
Acelasi loc de munca angajatorul o sa vi-l asigure, in conditiile in care contractul de munca este suspendat în situaţia concediului pentru creşterea copilului.
Art 60 al 1 lit e din Codul muncii mentioneaza cu privire la concediere: "Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă: pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;"
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2017
CABINET AVOCAT BURGHINA ADELA, Avocat
AlinaManoliu a scris:
Eu asta stiu
Pe mine ma intereseaza daca ma poate concedia din momentul in care ma reintorc?

CABINET AVOCAT BURGHINA ADELA a scris:

Acelasi loc de munca angajatorul o sa vi-l asigure, in conditiile in care contractul de munca este suspendat în situaţia concediului pentru creşterea copilului.
Art 60 al 1 lit e din Codul muncii mentioneaza cu privire la concediere: "Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă: pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;"

Alte discuții în legătură

Obligatia angajatorului sa-mi pastreze postul dupa ccc Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua, In luna iulie voi naste si am decis sa raman un an in concediu de crestere copil. La serviciu am fost anuntata ca daca ma voi intoarce dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil andra072009 andra072009 Buna seara, Daca optez pentru concediul de crestere copil pe o perioada de 2 ani angajatorul este obligat sa pastreze postul si sa ma reincareze pe postul ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic in cazul reducerii postuluis floarealbastra floarealbastra Buna seara, As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva, la revenirea din cic, daca societatea unde mi-am desfasurat activitatea, a redus nr de puncte de ... (vezi toată discuția)