avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Recuperare pensie alimentara restanta
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Recuperare pensie alimentara restanta

Cum pot recupera pensia alimentara de la cineva din Italia ?
Cel mai recent răspuns: ioanamaria1979 , utilizator 21:17, 21 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune plangere penala, daca sunt indeplinite conditiile.
Art. 378

Abandonul de familie
(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Are 9 luni restanta pe anu acesta
multumesc pt timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MarianaBuicaru MarianaBuicaru Buna tuturor, sunt divortata si am doi copii cu fostul sot. L.am dat in judecata pentru pensia alimentara iar el nu mi.a platit decat de 3 ori, suma fiind de ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii ale pensiei alimentare pentru minor Adelina.1988 Adelina.1988 As dorii sa stiu ce pot face in cazul in care tatal fetitei mele nu a platit pensia alimentara de mai bine de 10 luni...cum pot recupera banii care ii revin ... (vezi toată discuția)