avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Telefoane deranjante de la firme de recuperare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Telefoane deranjante de la firme de recuperare creanțe. Există o lege care să sancționeze aceste practici?

e se poate face /intreprinde, in situtia in care firme de recuperare suna pe telefonul fix pt datoriile pe care le au vecinii ?Exista vreo lege care sa ma protejeze de a fi deranjata la orice ora in conditiile in care le explic clar ca nu ma implic in asa ceva ? Poate un avocat ...cineva ...ma poate indruma in acest sens !!
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 23:35, 1 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza ANPC
Potrivit OUG 52/2016 urmatoarele fapte constituie contraventie:
e) utilizarea de tehnici care să hărțuiască sau să abuzeze orice persoană în legătură cu recuperarea creanțelor;
f) utilizarea, în cadrul procesului de recuperare creanțe, de amenințări sau alte tehnici agresive, cu scopul de a vătăma fizic ori psihic consumatorul ori rude ale acestuia ori de a-i afecta reputația sau proprietatea;
g) contactarea consumatorului, în cadrul procesului de recuperare creanțe, la locul de muncă al acestuia;
h) contactarea, în legătură cu recuperarea creanțelor, a oricărei altei persoane diferită de consumator, succesorii legali, avocatul sau împuternicitul acestuia, creditorul, avocatul sau împuternicitul creditorului;
i) afișarea la ușa apartamentului/blocului a notificărilor/ somațiilor/adreselor în legătură cu recuperarea creanțelor, cu excepția actelor de procedură afișate la solicitarea executorului judecătoresc ori a instanței de judecată;
Inteleg ca in cazul dvs. firma a intrat in posesia unor date cu caracter personal. Intrati pe websiteul Autoritati Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal - [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire Bianca Bella baci Bianca Bella baci Buna ziua sunt sunat frecvent de o companie de recuperari,acestia mi-au aflat emailul de la compania de telefonie mobila unde sunt abonat,au inceput sa trimita ... (vezi toată discuția)
De zece ani sunt înștiințat că voi fi executat silit, an de an găsesc în cutia poștală câte o citație de executare silită. pot face contestație la executare pentru prescriere? popem popem buna ziua de zece ani sunt instintat ca voi fi executat silit , an de an gasesc in cutia postala cate o citatie de executare silita . Pot face contestatie la ... (vezi toată discuția)
Hartuita de firma de recuperare creante Mirrella P. Mirrella P. M-am mutat in urma cu vreo doi ani, apartamentul ramanand tot prioprietatea mea, n-am mai platit firma de cablu. Erau vreo 50 de lei de plata, in fine, am ... (vezi toată discuția)