avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,
Sunt angajata pe perioada determinata la o firma, acum la sfarsitul lunii octombrie expira durata contractului.
Intrebarea mea este: se poate merge in somaj la expirarea duratei contractului de munca, in masura in care eu nu doresc sa continuu activitatea in aceasta firma, iar motivele mele sunt obiective, si anume la programul de munca de 8 ore, a se citi 9 ore, ne fura cu o ora, din care 30 min. sunt pauze de tigara, eu nu sunt fumatoare,
salariile nu se platesc nicodata la timp, trebuie sa "cersesti" banii pentru care muncesti, si multe altele.
Eu am platite vreo 5 luni contributiile la CAS, care ar fi conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a putea beneficia de ajutorul de somaj la finele contractului?
Pot sa platesc eu din buzunarul meu, toate contributiile, retroactiv daca este necesar?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lexa_80 , utilizator 09:10, 14 Octombrie 2009
Puteti beneficia de somaj daca aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimile 24 de luni.
Contributia trebuie sa fie achitata minim 11 luni, potrivit L76 si contractul de munca ar trebui sa inceteze din motive neinputabile salariatului.
De ce va ganditi direct la somaj si nu la un nou loc de munca, care sa indeplineasca dorintele dvs.?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
Ma gandesc la somaj, deoarece este foarte greu sa imi gasesc un loc de munca in aceasta perioada, dar asta nu inseamna ca nu imi caut, lucru care se intampla zilnic.
Sa se inteleaga, nu vreau sa primesc somaj, deoarece nu doresc sa muncesc, dar nu mi se pare normal sa lucrez 9 ore pe zi, chiar si in weekend, si sa nu imi primesc salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa Bazilman Bazilman In cazul unui program de lucru de 9 ore din care 1 ora este pauza: Ce cuprinde aceasta pauza? In aceasta pauza de masa se pot contoriza toate celelalte ... (vezi toată discuția)
Fumat la locul de munca Irinamihai Irinamihai Angajatorul a interzis sa mai fumam in timpul programului...dupa 6 luni de munca...pe motiv ca nu este frumos si elegant.Nu avem loc de fumat si majoritatea ... (vezi toată discuția)
Drepturile mele ca angajat georgi87 georgi87 Buna ziua! As dori sa stiu cum as putea sa depun o plangere impotriva sefei de magazin care este pe tura mea, si care face discriminari intre angajati. La ... (vezi toată discuția)