avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insotitor persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insotitor persoana cu handicap

Buna seara!
Sunt pensionat pe caz de boala(epilepsie,revizuibil la doi ani).Pot indeplini rolul de insotitor pentru o persoana cu handicap grav?Este vorba despre mama mea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 25 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi încadrată cu contract individual de muncă în funcția de asistent personal persoana care îndeplinește următoarele condiții:
a) are vârsta minimă de 18 ani împliniți;
b) nu a fost condamnată pentru săvârșirea unei infracțiuni care ar face-o incompatibilă cu exercitarea ocupației de asistent personal;
c) are capacitate deplină de exercițiu;
d) are o stare de sănătate corespunzătoare, atestată de medicul de familie sau pe baza unui examen medical de specialitate;
e) a absolvit cel puțin cursurile învățământului general obligatoriu, cu excepția rudelor și afinilor până la gradul al IV-lea inclusiv ale persoanei cu handicap grav, precum și cu excepția soțului sau soției, după caz; în situații excepționale, la propunerea asistentului social din cadrul aparatului propriu al consiliului local în a cărui rază teritorială își are domiciliul sau reședința persoana care urmează să îndeplinească funcția de asistent personal, Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități poate aproba derogarea de la îndeplinirea condițiilor de studii și în cazul altor persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana cu handicap mediu poate sa fie asistent personal la ... PATRONUL PATRONUL O persoana cu handicap mediu poate sa fie asistent personal la o persoana cu handicap grav care are nevoiede asistent personal? (vezi toată discuția)
Pasii de urmat pentru ca o persoana sa poata deveni asistent personal al unui varstnic Tolia Tolia Buna ziua si bine v-am gasit. Va rog frumos, o indrumare, daca se poate. Care sunt pasii de urmat pentru ca o persoana sa poata deveni asistent personal al ... (vezi toată discuția)
Poate un asistent personal sa ia si pensie de handicap? aditza38 aditza38 V-as ruga sa-mi spuneti daca o persoana care este asistent personal poate primi pensie de invaliditate fiind surdo-mut,asta ca o completare la venituri? (vezi toată discuția)