avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata întreținere prin bancă nerecunoscută de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata întreținere prin bancă nerecunoscută de asociație. Cum pot rezolv această situație?

De cca. 3 ani platesc cheltuielile de intretinere prin transfer bancar, cu nr, de dispozitie de plata , valoarea sumei platite etc. Am comunicat in scris si verbal asociatiei acest lucru dar nu au luat in considerare aceaste plati . In aceasta perioada , pe Lista de intretinere figurez cu restante +penalizari iar din documentele mele de plata rezulta ca nu am nicio datorie. La Asociatie mi sa spus ca ei nu considera aceste plati prin transfer, ei vor sa platesc cu bani cash la casieria asociatiei. Am insistat iar la conducerea asociatiei si am primit urmatorul raspuns : " Domnul , noi avem contul blocat pentru datorii la furnizori si banii pe care îi transferi dumneata prin banca nu ajung la noi ci la cei unde avem datorii ". Am intrebat daca au vazut sumele platite de mine in extrasul de cont primit de la banca si raspunsul a fost : " Banca nu ne trimite extras de cont pentru ca contul este blocat si nu au voie sa faca asta " ?! va rog dati-mi si mie un sfat pentru a rezolva aceasta situatie .va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 10:48, 26 Martie 2018
Solicitati bancii in care ati transferat banii o confirmare a incasarii sau chiar bancii din care ati facut transferul o confirmare a transferului in contul asociatiei.
Eu nu pricep de ce ati continuat timp de 3 ani sa faceti transferuri de bani in conditiile in care sumele respective apareau in continuare in listele de plata!
Ati contestat vreodata lista de plata in 3 ani sau ati cerut o situatie a datoriilor? Ce raspuns ati primit?
Atat timp cat dv ati virat sume reprezentand c/v intretinere lunara,asociatia de proprietari a fost informata despre modalitatea de plata,asociatia nu poate invoca ca nu achitati intretinerea
Aplicarea de penalitati in speta dv reprezinta abuz
Daca asociatia nu intelege sa consemneze documentele justificative care probeaza plata cotelor lunare de intretinere aveti dreptul sa formulati actiune in instanta impotriva asociatiei de proprietari-prin reprezentant legal
Cu stima , - Platesc toate obligatiile prin transfer bancar ,
- Am multe adrese catre Asociatie prin care sesizez faptul ca nu imi considera platile prin transfer , am adrese prin care solicit un punct de vedere al asociatiei , cu privire l;a acest caz dar nu imi raspunde in niciun caz . Mai mult , indirect mi se transmite ca atata timp cat nu le dau banii cash la casierie nu vor considera platile mele . Administratoarea asociatiei are atestatul anulat de primarie, pentru nereguli grave constatate la controale, dar continua sa profeseze si sa manipuleze bani pe motiv ,textual spus de catre ei : " noi suntem pe persoana fizica si nu dam socoteala nimanui " ?! Ceea ce va comunic este o realitate certa , nu sunt fabulatii . De ce platesc in continuare prin transfer bancar ? Consider plata una legala . PS . la nivel national " plata prin transfer bancar este spaima asociatiilor de proprietari" . de ce ? . va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns. Actiunea in instanta , la care cu siguranta castig , presupune cheltuieli , avocat ,expert contabil si nu am suficienti bani pentru aceasta , sunt pensionar .
Nu aveti nevoie de avocat. Este suficient sa va expuneti situatia cat mai concret in plangere si in fata judecatorului si veti avea castig de cauza. Cum aveti probe suficiente pe care sa le depuneti in copie si timp suficient fiind pensionar nu aveti altceva de facut decat sa va sustineti cauza in instanta. Solicitati in plangere ca asociatia sa prezinte atestatul adminstratorului in termen de valabilitate si conform cu originalul.
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2017
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Contestatie administratie de proprietari IMEn IMEn Buna ziua, in urma respingerii unei contestatii facute catre Asociatia de Proprietari a blocului unde locuiesc si sunt proprietara, contestatie privind ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca nerespectata de asociatia de proprietari, abuz in serviciu Cerulli1956 Cerulli1956 In 2012 am fost data in judecata pentru plata intretinerii din perioada dec 2010-aug. 2014. Pentru plata sumei de 1837.21 lei chelt. De intretinere si 369,72 ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu se respecta legea nr. 230/2007+legea nr. 34/11.03.2015 telecomanda telecomanda Presedintele si administratorul de bloc ignora aceasta lege.De cand se aplica si care sunt consecintele nerespectarii acestei legi.Cine poate lua masurile ce ... (vezi toată discuția)